In het Informatiecentrum Tolhuis geeft een jonge onderneemster zeewiergelaatsverzorgingen en demonstreert een kunstenaar de weg van zeewier tot kunstwerk. Deelnemers kunnen genieten van proevertjes van dit nieuwe 'superfood'. Deze activiteit vindt plaats op 16, 17, 23 en 24 november van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Diezelfde namiddagen organiseert de Gidsenbond ook een Smaakwandeling. Verschillende haltes hebben een link naar voeding en de wandelingen eindigen telkens in het Informatiecentrum Tolhuis. Voor de wandeling moet vooraf ingeschreven worden.

Wier Algemeen

Vanaf 14 november biedt het Tolhuis ook onderdak aan de tijdelijke tentoonstelling 'Wier Algemeen' die vorig jaar nog te zien was in het bezoekerscentrum Duinpanne. De expo is doorlopend te bezoeken tijdens de openingsuren van het Tolhuis. De tentoonstelling biedt inzicht in de vrij onbekende wereld van wieren: de biotoop, de samenstelling en het leven van verschillende zeewieren en algen. De expo daagt de bezoeker onderweg via enkele speelse opdrachten uit, leuk om te doen met het gezin. Deskundigen voorspellen dat superfood zeewier nog aan populariteit zal winnen in onze keukens.

De expo is doorlopend te bezoeken tijdens de openingsuren van het Tolhuis. Die is te bezoeken tot 23 december.

Week van de Smaak

Het centraal thema waarmee deze tiendaagse mensen samen wil brengen, is 'de gustibus et coloribus'; over 'kleur en smaak'.

De Week van de Smaak is een jaarlijks tiendaags publieksevenement rond smaak en eetcultuur. Beleving en participatie staan centraal. Tijdens deze dertiende editie brengen we kleur in ons bord. Tussen 14 en 24 november laten we ons van onze meest artistieke kant zien en brengen we onze eetcultuur in contact met kunst.

In het Informatiecentrum Tolhuis geeft een jonge onderneemster zeewiergelaatsverzorgingen en demonstreert een kunstenaar de weg van zeewier tot kunstwerk. Deelnemers kunnen genieten van proevertjes van dit nieuwe 'superfood'. Deze activiteit vindt plaats op 16, 17, 23 en 24 november van 14.00 uur tot 17.00 uur.Diezelfde namiddagen organiseert de Gidsenbond ook een Smaakwandeling. Verschillende haltes hebben een link naar voeding en de wandelingen eindigen telkens in het Informatiecentrum Tolhuis. Voor de wandeling moet vooraf ingeschreven worden.Vanaf 14 november biedt het Tolhuis ook onderdak aan de tijdelijke tentoonstelling 'Wier Algemeen' die vorig jaar nog te zien was in het bezoekerscentrum Duinpanne. De expo is doorlopend te bezoeken tijdens de openingsuren van het Tolhuis. De tentoonstelling biedt inzicht in de vrij onbekende wereld van wieren: de biotoop, de samenstelling en het leven van verschillende zeewieren en algen. De expo daagt de bezoeker onderweg via enkele speelse opdrachten uit, leuk om te doen met het gezin. Deskundigen voorspellen dat superfood zeewier nog aan populariteit zal winnen in onze keukens.De expo is doorlopend te bezoeken tijdens de openingsuren van het Tolhuis. Die is te bezoeken tot 23 december.Het centraal thema waarmee deze tiendaagse mensen samen wil brengen, is 'de gustibus et coloribus'; over 'kleur en smaak'.De Week van de Smaak is een jaarlijks tiendaags publieksevenement rond smaak en eetcultuur. Beleving en participatie staan centraal. Tijdens deze dertiende editie brengen we kleur in ons bord. Tussen 14 en 24 november laten we ons van onze meest artistieke kant zien en brengen we onze eetcultuur in contact met kunst.