Zeer lichte afname van ziekenhuisopnames bij AZ Delta, wel opnieuw drie overlijdens

© belga
Wouter Vander Stricht

Het aantal ziekenhuisopnames gerelateerd aan Covid-19 was zaterdagmiddag licht afgenomen in vergelijking met de dag voordien. Nog 167 coronapatiënten waren gehospitaliseerd, de dag ervoor waren dat er drie meer. Wel vielen er op één dag tijd opnieuw drie overlijdens te betreuren.

In AZ Delta wordt alles in gereedheid gebracht om de stijgende cijfers de baas te kunnen. Directeur Johan Hellings maakt zich sterk dat hij en zijn team het organisatorisch voor elkaar krijgen. Vanaf maandag worden ook voor een week lang niet-dringende ingrepen uitgesteld.

AZ Delta is voorbereid voor een verdere toename van coronapatiënten. Tegen maandagmiddag hebben we 235 operationele…

Geplaatst door AZ Delta op Zaterdag 31 oktober 2020

Zaterdag viel er een knik te bespeuren in het aantal opnames. Waar er vrijdag kort na de middag 170 patiënten verzorgd werden, waren dat er 24 uur later 167. Het aantal patiënten op intensieve zorgen ging er wel nog licht op voorruit: 27 (+1). In totaal verbleven in Rumbeke 113 (=) patiënten, in Menen 37 (-3) en in Torhout 17 (=).

Er werden wel opnieuw drie overlijdens aan Covid-19 toegewezen, het totaal komt daardoor op 95 sinds de uitbraak in maart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten