Zeepkisten racen weer over De Striepe in Lauwe

© SLW
Stefaan Lernout

De Leopold Sabbestraat, voor de gelegenheid ‘De Striepe’ genoemd, was afgelopen zaterdag andermaal het decor voor de zeepkistenrace van TWEK.

TWEK staat voor tussen warm en koud, niettemin bleek het voor vele toeschouwers zaterdag te warm. Warm kregen de twintig deelnemers het meteen door van de steile ramp te starten. De Chicane was nog iets gevaarlijker dan vorig jaar wat voor spektakel zorgde. De bar in de chicane draaide dan ook op volle toeren.

Winnaar van de derde zeepkistenrace ‘Tuinen Pieters’ met steun van ‘Vlaanderen Feest’ werd Pieter Hostyn die het parcours aflegde in 16 minuten en 38 seconden. Tweede werd Team CLW uit Kortrijk met rijder Pieter Suestrone. Derde werd Team Vanrobaeys. Het publiek koos ‘de raket’ van de eigen organisatie tot mooiste kist, pechvogel van de dag werd David Bogaert die afgelopen week nog speciaal een nieuwe zeepkist ineen knutselde. Zijn bolide haalde echter de finish niet omdat ze doormidden brak. Hij won 25 euro krasloten, wie weet heeft hij daar meer geluk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier