Zeepkisten racen straks weer door de Sabbestraat in Lauwe

De organisatoren van de Zeepkistenrace met op de voorgrond Joan Vander Beken, Djess Camertijn en Tim Sabbe. Bovenaan James Ferraine en Kris Debaere. © WO
Christophe Lefebvre

Ready, set, go! Op zaterdag 29 juni razen voor de derde keer tientallen zeepkisten naar de finish in Lauwe.

De sfeer van het Formule 1-circuit, zonder het geluid van ronkende motoren. Beter kan de Zeepkistenrace van Lauwe niet worden omschreven. Met zelfgemaakte bolides racen de deelnemers de Leopold Sabbestraat af, in de hoop heelhuids en als snelste over de aankomst te zoeven.

Volgens TWEK Events, de organisatie achter de race, is iedere deelnemer alvast een winnaar. “Wie inschrijft, betaalt 15 euro en krijgt hiervoor een drankkaart van 10 euro retour”, grapt Joan Vander Beken. “Dus winnen begint eigenlijk al bij het inschrijven. Vandaag zijn er 23 teams ingeschreven, 5 meer dan vorig jaar en de inschrijvingen zijn nog niet afgesloten. Het is dus niet ondenkbaar dat er nog wat extra teams aan de start zullen verschijnen.”

Hoewel de vaste ingrediënten, zoals de schuimbak en de gevreesde jump, nog steeds van de partij zijn, werd er ook dit jaar gesleuteld aan het parcours.

Korter parcours

“Bij vorige edities werd duidelijk dat niet iedereen evenveel sensatie zag”, klinkt het. “Het is belangrijk dat zowel de deelnemers als de kijkers volop van de belevenis kunnen genieten. Dit jaar werd het parcours dan ook korter gemaakt zodat de adrenalinerush op elke vierkante centimeter voelbaar is. Wie denkt dat we dan ook meteen de race eenvoudiger hebben gemaakt, heeft het fout. Starten doen de racers nog steeds vanop het beruchte startpodium, dat als bijnaam ‘the beast’ kreeg.”

Net zoals voorgaande jaren worden ook de tweewielers van stal gehaald. “In samenwerking met de LWU wielerbond organiseren we ook dit jaar een Parochianenkoers“, vult Joan aan. “We gaan ook dit jaar op zoek naar ‘den beir van Lauwe’, de snelste inwoner van onze gemeente. Vorig jaar won Djess Camertyn deze titel en hij staat te trappelen om zijn felbegeerde trui te verdedigen. Het parcours is loodzwaar dus het belooft alvast een slopende race te worden.”

Inschrijven voor de Zeepkistenrace of de Parochianenkoers kan nog steeds via mail, op twek8930@gmail.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten