De Panne kan terugblikken op een eerste echt druk weekend vorige week. De druktebarometer, te raadplegen op www.dekust.be, stond in De Panne lange tijd op 'code geel' en op bepaalde momenten op 'code oranje', wat betekent dat het druk tot erg druk is. Bij 'code oranje' moeten lokale besturen maatregelen nemen en wordt bezoek ontraden.

"Vooral in de namiddag was het druk, en dan vooral in de Zeelaan tussen 12 en 20 uur. Het was er op de koppen lopen. Op de Zeedijk en het strand bleef de drukte binnen de perken. Voor het lange weekend dat in aantocht is, wordt opnieuw mooi weer voorspeld. Het zal dus opnieuw bijzonder druk worden, misschien wel té druk. Daarom hebben we beslist om de Zeelaan tijdens het verlengde weekend van zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 verkeersvrij te maken tussen de Markt en het kruispunt Duinkerkelaan - Nieuwpoortlaan van 11 tot 23 uur. Zo krijgen voetgangers en fietsers meer plaats", zegt burgemeester Bram Degrieck.

Ook voor de zaterdagmarkt zijn er aanpassingen: het aantal kramen wordt beperkt, de zone wordt uitgebreid en een mondmasker dragen is verplicht voor marktkramers en klanten.

Je vindt alle info ook op www.safesummer.be/plan. (MVO)

De Panne kan terugblikken op een eerste echt druk weekend vorige week. De druktebarometer, te raadplegen op www.dekust.be, stond in De Panne lange tijd op 'code geel' en op bepaalde momenten op 'code oranje', wat betekent dat het druk tot erg druk is. Bij 'code oranje' moeten lokale besturen maatregelen nemen en wordt bezoek ontraden."Vooral in de namiddag was het druk, en dan vooral in de Zeelaan tussen 12 en 20 uur. Het was er op de koppen lopen. Op de Zeedijk en het strand bleef de drukte binnen de perken. Voor het lange weekend dat in aantocht is, wordt opnieuw mooi weer voorspeld. Het zal dus opnieuw bijzonder druk worden, misschien wel té druk. Daarom hebben we beslist om de Zeelaan tijdens het verlengde weekend van zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 verkeersvrij te maken tussen de Markt en het kruispunt Duinkerkelaan - Nieuwpoortlaan van 11 tot 23 uur. Zo krijgen voetgangers en fietsers meer plaats", zegt burgemeester Bram Degrieck.Ook voor de zaterdagmarkt zijn er aanpassingen: het aantal kramen wordt beperkt, de zone wordt uitgebreid en een mondmasker dragen is verplicht voor marktkramers en klanten.Je vindt alle info ook op www.safesummer.be/plan. (MVO)