‘Zeehondenhoeder’ Luc David deze week te zien in Iedereen Beroemd

Zeehondenhoeder Luc David maakt normaliter vrijdag 13 november zijn opwachting in het tv-programma. © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Vanavond brengt het tv-programma ‘Iedereen Beroemd’ een hele week een aantal vrijwilligers in beeld die begaan zijn met het lot van de zeehonden. Ook de vrijwilligers van NorthSealTeam Oostende worden in de kijker gezet. Onder hen ook de Nieuwpoortse natuurgids en dierenvriend Luc David.

“Eigenlijk weten we zelf niet goed wat er in de uitzending komt”, vertelt Luc. “Zelf sta ik ‘geprogrammeerd’ voor vrijdag de dertiende. In elk geval gaat de aandacht naar de vrijwilligers van NorthSealTeam, die zich bekommeren om de zeehonden op de strekdam in Oostende. Zo zal Jojo Navarro aan het woord komen, die elke dag de waterlijn afwandelt en de zeehonden telt. Marien bioloog Francis Kerckhof van het VLIZ (Vlaams Instituut voor de Zee) en het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen kan ongetwijfeld een avondvullend programma volpraten over zijn passie. Hopelijk wordt er nog eens goed de nadruk op gelegd dat mensen de zeehonden op het strand met rust moeten laten. Want dat is precies wat ze daar komen doen: rusten! Er staan genoeg borden die dat duidelijk maken. Blijf dus op afstand en raak ze niet aan, want dat bezorgt de dieren alleen maar stress. En dan zouden ze wel letterlijk flink van zich durven afbijten met hun scherpe tanden! Alleen als je merkt dat een zeehond gewond is of er ziek uitziet, kan je best naar Sea Life bellen via het nummer 0477 34 58 90.”

Die boodschap wil Luc graag nog eens extra in de verf zetten in de uitzending. “Misschien is er ook aandacht voor de kleine Odette, het zeehondje dat naar de storm is vernoemd”, hoopt Luc. “Of misschien mag ik ook iets vertellen over mijn ‘schelpenkunst’. Daarmee ben ik begonnen tijdens de coronaperiode.”

Vanavond tot en met vrijdag op Één, na het journaal, omstreeks 19.40 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier