Zeebrugse chocolatier maakt creatie voor de koning van Zweden

Heel recent vroeg een klant aan Oliver Van Nueten om een speciale creatie te maken die hij persoonlijk aan de Koning van Zweden afgaf. Dit was het resultaat. © gf
Stefan Vankerkhoven

De jonge, Zeebrugse chocolatier Oliver Van Nueten mocht onlangs een chocoladen kroon leveren voor de Zweedse koning Karel XVI Gustaaf.

Oliver Van Nueten is oud-leerling van hotelschool Ter Groene Poorte. Op 19-jarige leeftijd startte hij een eigen chocoladeatelier op langs de Rederskaai in Zeebrugge. Nog in het eerste jaar van de opstart werd deze meester-chocolatier internationaal een veelgevraagde gast voor het geven van voordrachten, workshops en demonstraties.

Showpieces van LA tot Ghana

Hij is gespecialiseerd in het creëren van showpieces in de vorm van chocoladesculpturen. Onlangs reisde hij naar Los Angeles (USA) en naar Takoradi (Ghana) voor demonstraties op uitnodiging.

Zo presenteerde hij bij de opening van de E3 prijs Harelbeke een levensgrote replica van een professionele racefiets, gemaakt uit 100 procent chocolade, aan Olympisch kampioen Greg Van Avermaet (BMC) ter gelegenheid van zijn overwinning vorig jaar.

Heel recent vroeg een klant aan Oliver Van Nueten om een speciale creatie te maken die hij persoonlijk aan de Koning van Zweden afgaf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier