Zeebrugs toeristisch seizoen gelanceerd

© (Foto SR)
Stefaan Reuse

In Zeebrugge werd zaterdagnamiddag het nieuwe toeristisch seizoen op gang geschoten. Ze verwachten dit jaar in Zeebrugge Bad een pak meer volk dan gewoonlijk.

De stad Brugge wil immers de troeven uitspelen van hun badplaats met het bijzonder grote strand met plaats voor 45.000 badgasten, gratis parking met uitbreidingsmogelijkheden op drukke dagen en het station Zeebrugge Bad dat net naast het strand ligt. Vanaf vandaag is Zeebrugge Bad terug de eindhalte van de treinen voor het seizoen in plaats van het dorp. De Brugse schepenen Philip Pierins (bevoegd voor toerisme) en Pablo Annys (bevoegd voor lokale economie) namen alvast het goede voorbeeld en reisden samen met toerismedirecteur Dieter Dewulf met de trein naar Zeebrugge.

De stad wil dit jaar Zeebrugge echt wel op de kaart zetten. Burgemeester Dirk De fauw die verstek moest geven na de messteek van vorige week zaterdag, kreeg al meer dan 30 voorstellen binnen na zijn oproep voor kleine en gezellige events op het strand en de Zeedijk. Verder werd Zeebrugge voorzien van extra bloemen en werden foodtrucks aangetrokken die voor de nodige sfeer moeten zorgen op de Zeedijk in aanvulling met de bestaande horecazaken. Ook aan het maritieme themapark Seafront (de vroegere vismijn) wordt voor extra sfeer gezorgd met tal van foodtrucks. De Brugse schepen voor toerisme Philip Pierins wijst er op dat Bruggelingen graag naar Zeebrugge trekken maar dat ook toeristen en dagjesmensen meer dan welkom zijn de komende zomer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.