Zeebrugs festival WeCanDance slaat handen in elkaar met topchefs en lokale landbouwers

© a-TVH
Redactie KW

Voor het driedaagse dancefestival WeCanDance kiest de organisatie dit jaar voor het farm-to-tableconcept en gaat ze samenwerken met drie topchefs en West-Vlaamse landbouwers. “Hiermee willen we aantonen dat lekker, gezond en lokaal perfect kan samengaan met grote events zoals een festival”, zegt organisator Bart Roman.

WeCanDance is al enkele jaren een vaste waarde op het strand van Zeebrugge. Het festival biedt bezoekers een totaalbeleving aan, waarbij naast muziek en mode ook aandacht is voor gastronomie. Voor de zevende editie trekken ze alle registers open, klinkt het. Het festival gaat samenwerken met drie topchefs om drie terroirgerechten uit te werken.

Nicolas Decloedt van Humus x Hortense, Willem Hiele van het gelijknamige restaurant en Sean Uytterhaegen van Carcasse/Dierendonck creëerden elk een gerecht met uitsluitend lokale producten afkomstig van Dierendonck Farm in Veurne en Le Monde des Mille Couleurs in Dikkebus. “Het resultaat zijn drie 100 procent Belgische signatuurgerechten die te proeven zijn in onze nieuwe Farm to Table tent”, zegt Roman. “En daar mogen we trots op zijn!”

Hiervoor deden de organisatoren een beroep op experten in de korte keten, waaronder #Boerentrots. Dat is een beweging die duurzaamheid en kwaliteit van lokale boeren in de kijker zet. Ook Terroir is partner van het festival. Dat project onderzoekt het gebruik en de kennis van duurzame, soms vergeten terroirproducten.

Het dance- en elektrofestival WeCanDance vindt plaats van 9 tot 11 augustus op het strand van Zeebrugge.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier