Zeebruggenaars houden enquête over site Stella Maris

Al jaren dringen Zeebruggenaars bij het Brugse stadsbestuur aan om iets te doen aan het verloederde zwembad naast het hotel Atlas richting de Stella Mariskerk. Het zorgt immers voor een verwaarloosde aanblik op Zeebrugge Bad. Nu zijn ze dus een enquête gestart.

Burgemeester Dirk De fauw wil de site Stella Maris in zijn geheel aanpakken. (foto SR)
Burgemeester Dirk De fauw wil de site Stella Maris in zijn geheel aanpakken. (foto SR)

Schepen Mercedes Van Volcem wijst erop dat ze eindelijk tot een akkoord is kunnen komen met Boudewijn Seapark, aan wie het zwembad in concessie gegeven werd voor 38 jaar. Alles kwam in een stroomversnelling nadat de uitbaatster van TC Zeebries stopte. De Brugse burgemeester wil een tijdelijke oplossing voor komende zomer, zodat de leden van de tennisclub kunnen blijven spelen. Ze willen de hele site met zwembad, tennis en minigolf aanpakken. In de zomer kwamen daar immers heel wat tweedeverblijvers een terrasje doen.

De bewoners van Zeebrugge zijn gestart met een enquête om te vernemen hoe zij de nieuwe invulling van de site zien. Ze willen ook weten hoeveel inwoners er gebruik maken van de faciliteiten.

Al van 2012 drong gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke aan voor een oplossing. Het dak van het gebouw verkeerde in slechte toestand en het was geen zicht voor dagjestoeristen. Wijlen Bernard Logghe van Boudewijn Seapark wou niet weten van een afbraak. Hij wees op de interesse van hotel Atlas in het zwembad en eventuele uitbreiding met wellness. Burgemeester Dirk De fauw wil de hele site aanpakken en zorgen voor een opwaardering. Door corona lokte Zeebrugge de voorbije zomer veel meer volk en tal van foodtrucks zorgden voor een andere aanblik van de Zeedijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.