Zedelgemse miljonair zoekt in Huizenjagers loft in Antwerpen

Bart en zijn vriendin gaan in Huizenjagers op zoek naar een stulpje. Hun budget? 2,5 miljoen euro. © VIER
Stefan Vankerkhoven

Dinsdagavond was de Zedelgemse zakenman Bart Goovaerts te zien in het televisieprogramma Huizenjagers op VIER. Hij ging op zoek naar een loft of penthouse in het centrum van Antwerpen, voor tijdens de weekends, en had daarvoor 1,5 miljoen euro veil.

Bart Goovaerts (56) is afkomstig uit Limburg, maar woont samen met zijn vriendin Anastasia Zheleznyakova (29) en hun vijfjarig dochtertje in een riante villa met bijhorend domein in Zedelgem. Deze succesvolle zakenman runt twaalf bedrijven, waaronder M-design, dat de Belgische marktleider is in de ecologische gas- en houtvuren. M-design heeft ook een fabriek in Slovakije.

In 1993 opende Bart in Zedelgem Margo-Design, een enorme en chique showroom met sierschouwen en inbouwvuren, zo’n 1.000 vierkante meter groot. Bart Goovaerts studeerde ‘automatisering’ en ‘architectuur’, hij begon in 2001 zijn eigen vuren te ontwikkelen. Zijn passie leidde tot de ontwikkeling van een toestel met revolutionair verbrandingssysteem en een sterk geoptimaliseerd luchtspoelsysteem.

De tel kwijt

De twaalf of dertien bedrijven van Bart Goovaerts – hij is de tel kwijt, zegt hij met een glimlach – stellen samen 140 mensen tewerk. Hij kreeg voor zijn bedrijf Drone-Future wereldwijd het patent om met drones pakjes te bezorgen in slimme brievenbussen bovenop gebouwen. “We zijn bezig met een project in Cambodja, want hier in België vertragen de vele regeltjes elk vernieuwend concept.”

Het gezin van Bart Goovaerts was vorig jaar ook al te zien in het VTM-programma 'Steenrijk Straatarm'.
Het gezin van Bart Goovaerts was vorig jaar ook al te zien in het VTM-programma ‘Steenrijk Straatarm’.© VTM

Bart Goovaerts realiseerde zijn fortuin naar eigen zeggen omdat hij een workaholic is. Maar die stress bezorgde hem in 2016 hartproblemen. “Ik heb toen een zware klop gekregen, maar ben er weer bovenop. Ik beloofde mezelf toen om het wat kalmer aan te doen. Dat is niet gelukt, ik heb het nog drukker dan vroeger. Maar ik voel mij goed.”

Groot project in Zedelgem

De vastgoedmakelaars van het populaire televisieprogramma Huizenjagers kregen van Bart Goovaerts aanvankelijk de opdracht om een villa met mooie tuin te vinden in een buurt waar meer te beleven valt dan in Zedelgem. De vereisten waren niet min: een zwembad, een fitnessruimte, een cinema, een garage voor vier auto’s en vijf à zes slaapkamers met evenveel badkamers.

Voor dit optrekje had Bart Goovaerts 2,5 miljoen euro over. Maar hij is onverwachts van idee veranderd. “Ik wil niet verhuizen uit Zedelgem, want ik woon op een boogscheut van mijn geliefde Brugge. Sinds een schoolreis met de muziekschool in mijn studententijd, heb ik mijn hart verloren aan die stad.”

Bijgevolg was Bart Goovaerts nu op zoek naar een luxueuze loft of penthouse in het centrum van Antwerpen. Als tweede verblijf voor tijdens de weekends en in de vakanties. Zijn vriendin Anastasia heeft naar verluidt twee wensen: een grote dressing en een champagne deurbel. Een ideetje dat ze oppikte bij het zien van de Amerikaanse realityshow Botched op E! Entertainment televisie, waarin de vrouw van een plastisch chirurg zo’n deurbel heeft…. Afwachten of de Huizenjagers dinsdagavond de wensen van Bart en Ana kunnen vervullen.

Huizenjagers, om 19.40 uur op VIER.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.