Zaxis zoekt baasje dat z’n grenzen respecteert

Liesbet Delarbre met Zaxis. (foto AN)
Liesbet Delarbre met Zaxis. (foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel Poezewoef in Poperinge. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor Zaxis (7), een bordeauxdog met een handleiding.

Het leven van Zaxis veranderde drastisch toen het gezin waar hij woonde aan kinderen begon. Omdat zijn baasjes hem niet vertrouwden met de nieuwste leden van het gezin, werd hij verbannen naar de garage en de tuin.

Vertrouwen

“Daar vereenzaamde hij en raakte hij wantrouwig. Op een bepaald moment kon niemand hem nog benaderen en kwam hij hier terecht”, vertelt Liesbet Delarbre, medewerker van het asiel. Zaxis wist een speciaal plekje in het hart van Liebet te veroveren.

“Hij ligt graag op zijn gemak bij mij in het kantoortje als ik aan het werk ben”, vertelt ze. Zaxis is een lieve hond, als je zijn vertrouwen kan winnen tenminste.

“Alles gebeurt op zijn voorwaarden en op zijn tempo. Hij is erg onzeker en wie niet luistert als hij waarschuwend gromt, kan een hap verwachten. Hij heeft ook geen spieren meer in zijn rechterachterpoot. Hij mankt en kan dus geen grote wandelingen meer aan. Zaxis mag dan met een handleiding komen, wie hem respecteert zal er nog enkele jaren een loyale vriend aan hebben”, besluit Liesbet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Heb jij ervaring met honden en kan je Zaxis de stabiele thuis bieden die hij nodig heeft? Neem dan contact op met dierenasiel Poezewoef of stuur een berichtje naar warm@kw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.