Sinds de heropstart van de markt in Izegem kon de zaterdagmarkt op één plaats betreden worden: op De Grote Markt ter hoogte van Elektro Vervaecke. De markt verlaten kon enkel op de Korenmarkt, ter hoogte van het stadhuis. Dat betekende onder meer dat je het hele traject moest afleggen als je slechts één boodschap moest doen en dat je ook als je pakweg heel wat groenten mee had verder moest wandelen. Door het creëren van een tweede in- en uitgang kun je apart gaan shoppen op de Grote Markt of de Korenmarkt.

Pannenkoeken Dries

De tweede uitgang komt er op de Grote Markt ter hoogte van de Brasserie. Je zal daar de markt kunnen verlaten en zo richting Brasserie, Belfius Bank of de bieb stappen. De tweede ingang komt er op de Koornmarkt aan de voet van de centrumbrug, tussen Ketelstraat en het pannenkoekenkraam Dries. Wie daar de markt betreedt moet wel rechts richting Korenmarkt.

Eenrichtingsverkeer

Er blijft immers eenrichtingsverkeer gelden op de Izegemse zaterdagmarkt. Je mag er in principe dus niet op je stappen terugkeren en voor wie iets vergeten heeft, moet nu een kleiner ommetje gemaakt worden. De horecazaken op de Grote Markt blijven bereikbaar via de Hallestraat.

De nieuwe maatregel gaat nu zaterdag 3 oktober al in. Handen ontsmetten bij het betreden en verlaten van de markt blijft verplicht, net als het dragen van een mondmasker.

Sinds de heropstart van de markt in Izegem kon de zaterdagmarkt op één plaats betreden worden: op De Grote Markt ter hoogte van Elektro Vervaecke. De markt verlaten kon enkel op de Korenmarkt, ter hoogte van het stadhuis. Dat betekende onder meer dat je het hele traject moest afleggen als je slechts één boodschap moest doen en dat je ook als je pakweg heel wat groenten mee had verder moest wandelen. Door het creëren van een tweede in- en uitgang kun je apart gaan shoppen op de Grote Markt of de Korenmarkt.De tweede uitgang komt er op de Grote Markt ter hoogte van de Brasserie. Je zal daar de markt kunnen verlaten en zo richting Brasserie, Belfius Bank of de bieb stappen. De tweede ingang komt er op de Koornmarkt aan de voet van de centrumbrug, tussen Ketelstraat en het pannenkoekenkraam Dries. Wie daar de markt betreedt moet wel rechts richting Korenmarkt.Er blijft immers eenrichtingsverkeer gelden op de Izegemse zaterdagmarkt. Je mag er in principe dus niet op je stappen terugkeren en voor wie iets vergeten heeft, moet nu een kleiner ommetje gemaakt worden. De horecazaken op de Grote Markt blijven bereikbaar via de Hallestraat.De nieuwe maatregel gaat nu zaterdag 3 oktober al in. Handen ontsmetten bij het betreden en verlaten van de markt blijft verplicht, net als het dragen van een mondmasker.