De coronaversie van de zaterdagmarkt vindt plaats aan het Hoornwerk en de Leopold-III-laan. Het maximum van 50 kramen wordt niet overschreden: er zullen welgeteld 47 kramen staan.

De kramen zullen op een lange rij staan opgesteld. Zo kunnen bezoekers makkelijker 1,5 meter afstand houden. Een circulatieplan toont de marktgangers in welke richting ze kunnen wandelen. Het parcours loopt van de sporthallen tot aan de Menenpoort. Er zijn drie ingangen tot de zaterdagmarkt: aan de Menenpoort, via het Poternepad (voetgangersbrug) en via de parkings aan de sporthallen. Medewerkers verwelkomen je op elk toegangspunt.

Van aan de Menenpoort volg je het grindpad langs het water. Langs de kramen loop je in de richting van de Menenpoort (witte pijlen). Op bepaalde plaatsen kan je tussen de scheidingswand (zwarte bolletjes) van wandelrichting veranderen. Via pijlen op de grond en borden zie je welke richting je moet wandelen. Aan de ingangen van het marktparcours komt in- en uitgangscontrole met uitleg over het circulatieplan, de info over social distancing en de opstelling van de kramen. Voor elk marktkraam is er een wachtzone om onderling afstand te houden.

Bereikbaarheid zaterdagmarkt

Aan de Menenpoort wordt een extra fietsenstalling voorzien. Parkeren kan op de parkings van de sportinfrastructuur, inrijden via de Picanollaan. Vanuit het centrum kan je te voet via de voetgangersbrug het marktparcours bereiken.

(DS)

De coronaversie van de zaterdagmarkt vindt plaats aan het Hoornwerk en de Leopold-III-laan. Het maximum van 50 kramen wordt niet overschreden: er zullen welgeteld 47 kramen staan.De kramen zullen op een lange rij staan opgesteld. Zo kunnen bezoekers makkelijker 1,5 meter afstand houden. Een circulatieplan toont de marktgangers in welke richting ze kunnen wandelen. Het parcours loopt van de sporthallen tot aan de Menenpoort. Er zijn drie ingangen tot de zaterdagmarkt: aan de Menenpoort, via het Poternepad (voetgangersbrug) en via de parkings aan de sporthallen. Medewerkers verwelkomen je op elk toegangspunt.Van aan de Menenpoort volg je het grindpad langs het water. Langs de kramen loop je in de richting van de Menenpoort (witte pijlen). Op bepaalde plaatsen kan je tussen de scheidingswand (zwarte bolletjes) van wandelrichting veranderen. Via pijlen op de grond en borden zie je welke richting je moet wandelen. Aan de ingangen van het marktparcours komt in- en uitgangscontrole met uitleg over het circulatieplan, de info over social distancing en de opstelling van de kramen. Voor elk marktkraam is er een wachtzone om onderling afstand te houden. Aan de Menenpoort wordt een extra fietsenstalling voorzien. Parkeren kan op de parkings van de sportinfrastructuur, inrijden via de Picanollaan. Vanuit het centrum kan je te voet via de voetgangersbrug het marktparcours bereiken. (DS)