Zaterdag gratis ijsje in Izegem voor wie zich registreert voor orgaandonatie

Lore Decru is de dochter van Philip, die momenteel herstelt van een transplantatie. Zaterdag trakteert ze met ijs voor wie zich registreert als orgaandonor. © gf
Lode Blomme

Onder het motto ‘Ge zyt ne crème van ne gast’ willen Rotary Izegem en stad Izegem de actie 1010 Izegem extra in de kijker zetten. Op zaterdag 19 september is er de tweede DONORdag en kan men zich tussen 9 en 13 uur registeren voor orgaandonatie. Tussen 11 en 13 uur krijgt wie zich registreert een ijsje.

Het doel van de actie 1010 Izegem is tegen 10.10.2020 minstens 1010 nieuwe registraties voor orgaandonor te hebben. De tweede DONORdag vindt zaterdag tussen 9 en 13 uur plaats in zaal Meilief aan de Melkmarkt in Izegem. “Wie zich wil laten registreren komt langs met een identiteitskaart en de bijhorende pincode”, legt Rik Decock van de actie 1010 Izegem. “In een paar minuten is de registratie geregeld. Je kunt het natuurlijk ook meteen in orde brengen voor het hele gezin.”

“Zaterdag wordt het een mooie zonnige dag en daarvoor voorzien we een extraatje: Lore Decru is de dochter van Philip die momenteel herstellende is van een transplantatie van een nier en een lever. Haar pa heeft zijn leven te danken aan orgaandonatie en Lore ondersteunt dan ook enthousiast de actie. Zij trakteert iedereen die tussen 11 en 13 uur voor registratie langskomt op een ambachtelijk ijsje.”

“Sinds kort heeft Lore zich met enthousiasme gestort op het bereiden van ijs, een specialiteit die ze ook van haar pa geleerd heeft. Crème de la Cru, helemaal artisanaal bereid ten huize Decru. De organisatoren zijn er rotsvast van overtuigd dat het doel zal gehaald worden. Duimen (en likken) maar!