Yvonne Henneco groeide op in het centrum van Antwerpen. Haar moeder had daar een stoffenwinkel en haar vader was goudsmid. Yvonne werkte aanvankelijk vooral mee in de zaak van haar ouders maar kwam op 23-jarige leeftijd dan toch in de muziekindustrie terecht. "Ik luisterde altijd al graag naar de Amerikaanse en Engelse muziek op mijn transistorradiootje En mijn moeder kende goed Jacques De Vocht, een bekende muziekpromotor in die tijd", vertelde Yvonne ons toen we haar een tijdje terug opzochten in haar appartement in het centrum van Damme.

"Zo kon ik optreden in zijn feest en muziekzaal waar onder meer ook The Strangers en Gaston Bergmans optraden." Het was voor Yvonne de start van een mooie carrière. Zo was ze onder meer de eerste zangeres die mocht zingen tijdens de officiële startshow van de Vlaamse openbare omroep NIR, de voorlopver van de VRT, vanuit het Flageygebouw. Henneco zong ook lange tijd bij het showorkest van Marcel Hellemans, waarbij ook Jan Verbraeken, de toenmalige 'Prins van het Vlaamse lied', actief was. Met Verbraeken nam ze heel wat duetten op. Ze trad ook op in Nederland en daar maakte ze kennis met de Nederlandse artiest Henk van Montfoort, met wie ze tien jaar getrouwd was. Ze kregen ook een dochter samen.

Yvonne Henneco werkte ook samen met Bobbejaan Schoepen. Ze trad op in de feestzaal van Bobbejaanland maar ging met hem ook optreden in zalen doorheen het Vlaamse land. In 1968 kwam Rudy Peeters in het leven van Yvonne. Ze zouden vijftig jaar lief en leed delen. Reeds eind de jaren '60 had Yvonne grotendeels afscheid genomen van de muziek omdat ze samen met haar man Rudy een eigen horecazaak in Berchem had opgestart. In 1972 vroeg Jan Theys haar echter om mee te werken aan een televisieversie van zijn populaire radio-show 'De tijd van toen', en zo kwam Yvonne toch nog eens opnieuw op het muzikale voorplan. "Het is in die tijd dat ik Luc Appermont leerde kennen, omdat hij ook meewerkte aan die show", wist Yvonne ons te vertellen.

"Rudy en ik zijn zo echt vrienden geworden met Luc Appermont én met Bart Kaëll." Yvonne en Rudy runden later van 1972 tot 1981 een café-restaurant in Duinbergen en kwamen dan ook aan de kust wonen. Ze lieten die zaak over en starten daaropvolgend met het restaurant Ter Polders in Oosterke bij Damme; een zaak die ze runden tot begin jaren '90. Rudy en Yvonne woonden de jongste 25 jaar in een ruim appartement in Damme met zicht op de markt en het stadhuis.

Begin dit jaar vierde ze nog haar 90ste verjaardag én het feit dat ze vijftig jaar gehuwd was met Rudy Peeters. Ze kreeg toen onder meer Dams burgemeester Joachim Coens op bezoek.

(PDV)

Yvonne Henneco groeide op in het centrum van Antwerpen. Haar moeder had daar een stoffenwinkel en haar vader was goudsmid. Yvonne werkte aanvankelijk vooral mee in de zaak van haar ouders maar kwam op 23-jarige leeftijd dan toch in de muziekindustrie terecht. "Ik luisterde altijd al graag naar de Amerikaanse en Engelse muziek op mijn transistorradiootje En mijn moeder kende goed Jacques De Vocht, een bekende muziekpromotor in die tijd", vertelde Yvonne ons toen we haar een tijdje terug opzochten in haar appartement in het centrum van Damme. "Zo kon ik optreden in zijn feest en muziekzaal waar onder meer ook The Strangers en Gaston Bergmans optraden." Het was voor Yvonne de start van een mooie carrière. Zo was ze onder meer de eerste zangeres die mocht zingen tijdens de officiële startshow van de Vlaamse openbare omroep NIR, de voorlopver van de VRT, vanuit het Flageygebouw. Henneco zong ook lange tijd bij het showorkest van Marcel Hellemans, waarbij ook Jan Verbraeken, de toenmalige 'Prins van het Vlaamse lied', actief was. Met Verbraeken nam ze heel wat duetten op. Ze trad ook op in Nederland en daar maakte ze kennis met de Nederlandse artiest Henk van Montfoort, met wie ze tien jaar getrouwd was. Ze kregen ook een dochter samen. Yvonne Henneco werkte ook samen met Bobbejaan Schoepen. Ze trad op in de feestzaal van Bobbejaanland maar ging met hem ook optreden in zalen doorheen het Vlaamse land. In 1968 kwam Rudy Peeters in het leven van Yvonne. Ze zouden vijftig jaar lief en leed delen. Reeds eind de jaren '60 had Yvonne grotendeels afscheid genomen van de muziek omdat ze samen met haar man Rudy een eigen horecazaak in Berchem had opgestart. In 1972 vroeg Jan Theys haar echter om mee te werken aan een televisieversie van zijn populaire radio-show 'De tijd van toen', en zo kwam Yvonne toch nog eens opnieuw op het muzikale voorplan. "Het is in die tijd dat ik Luc Appermont leerde kennen, omdat hij ook meewerkte aan die show", wist Yvonne ons te vertellen. "Rudy en ik zijn zo echt vrienden geworden met Luc Appermont én met Bart Kaëll." Yvonne en Rudy runden later van 1972 tot 1981 een café-restaurant in Duinbergen en kwamen dan ook aan de kust wonen. Ze lieten die zaak over en starten daaropvolgend met het restaurant Ter Polders in Oosterke bij Damme; een zaak die ze runden tot begin jaren '90. Rudy en Yvonne woonden de jongste 25 jaar in een ruim appartement in Damme met zicht op de markt en het stadhuis. Begin dit jaar vierde ze nog haar 90ste verjaardag én het feit dat ze vijftig jaar gehuwd was met Rudy Peeters. Ze kreeg toen onder meer Dams burgemeester Joachim Coens op bezoek. (PDV)