Zangeres Dina Rodrigues opent snoepwinkel in hartje Roeselare

© (Foto SB)
Redactie KW

Op 28 april opent de Portugees-Roeselaarse zangeres haar pop-upwinkel Delicia Snoep in de Galerij De Meester. Maar stoppen met zingen doet ze zeker nog niet.

De naam Dina Rodrigues klinkt vast niet onbekend in de oren: de 37-jarige Portugees-Roeselaarse heeft een bloeiende zangcarrière en is op dit moment druk aan het werk aan haar nieuwe single. Maar vanaf eind april opent ze daarnaast ook haar eigen pop-upsnoepwinkel in de Galerij De Meester. De zaak krijgt de Portugese naam Delicia Snoep.

“Ik blijf optreden”

Fans van Dina hoeven zich echter geen zorgen te maken: Dina Rodrigues zal blijven zingen en optreden. “Laat dat inderdaad duidelijk zijn”, beaamt ze. “Ik ben zeker niet van plan om te stoppen met optreden. Integendeel, mijn nieuwe single komt volgende maand uit. Maar als artiest werk je meestal in het weekend en ‘s avonds, tijdens de week ben ik meestal thuis. Ik was dan ook al een tijdje op zoek naar een activiteit om tussen het optreden door uit te oefenen, en een eigen zaak blijkt het makkelijkst te combineren met mijn optredens.”

De beslissing om een snoepwinkel te openen kwam er niet op één dag, vertelt Dina. “Eerst dacht ik om een horeca-zaak op te starten, maar na een tijd rijpte het idee om iets te beginnen dat weinig anderen doen: een snoepwinkel. Veel omgaan met mensen, cadeautjes samenstellen, kwaliteitsproducten uitkiezen: het zijn allemaal dingen waar ik graag mee bezig ben, dus ben ik ervan overtuigd dat dit mij zeker zal liggen”, aldus Dina. “Maar omdat dit een heel nieuw avontuur zal zijn, start ik met een pop-upwinkel die 6 maanden tot 1 jaar zal open blijven. Blijkt het concept een succes, dan zal ik het daarna waarschijnlijk verderzetten.”

Nostalgisch snoep

Delicia Snoep wordt een echte snoepwinkel, van het soort dat vandaag bijna uitgestorven is, en richt zich op klanten van alle leeftijden. “Ik voorzie een ruim assortiment snoep, maar ook pralines, suikervrije snoepgoederen, en cadeauartikelen zoals snoeptaarten”, legt Dina uit. “Waar ik erg trots op ben, is mijn assortiment nostalgische snoepjes zoals je ze in de jaren 80 en 90 kon vinden. Wie in die periodes is opgegroeid, zal er zeker heel wat van herkennen uit zijn jeugd! Ook ik, als Portugese, herken nog een heleboel snoepjes uit mijn kindertijd.”

Fans enthousiast

“Mijn man en mijn kinderen zijn alvast dolenthousiast over de nieuwe winkel”, vertelt Dina nog, “De kinderen zijn al volop reclame aan het maken op school!” Intussen is Dina bezig met de voorbereidingen voor de opening: “Vooral de inrichting vraagt nog veel werk, en ik wil er ook zo veel mogelijk op waken dat alle snoep die ik verkoop, van goeie kwaliteit is.” Op 28 april is er dan de opening, waar ook burgemeester Kris Declercq zal bij zijn. “En daarna verwacht ik in de eerste weken en maanden toch veel nieuwsgierige klanten in de winkel”, aldus Dina, “Heel wat van mijn fans lieten al weten dat ze benieuwd zijn naar mijn nieuwe zaak en dat ze zeker eens komen kijken.” (KD)

De Delicia Snoep pop-up store opent op 28 april in de Galerij De Meester. Meer info op de Facebookpagina Delicia Snoep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier