Zanger Will Andis nieuwe uitbater De Frietstop in Oostende

© FRO
Redactie KW

Oostendenaar Willy Vanbavinckhove (53) begon op jeugdige leeftijd te zingen, nam singles op met The Rangers, kreeg regionale, nationale en internationale bekendheid, via managers Luc Caals, Johan Stolzz en Johnny Goes, als Will Andis en was ook 30 jaar actief in de horeca. Sinds 1 januari is Willy uitbater van De Frietsop, de bekende frituur op de hoek van de Chrysantenstraat. Voor Willy wordt het de ‘laatste stop’.

Elf jaar lang werd Frituur Frietstop uitgebaat door Johan en Shirley Hoste. Sinds begin januari staat niemand minder dan Willy Vanbavinckhove en zijn vrouw Sandra aan de friteuse. “Ik blijf zingen en mijn fans tevreden stellen, maar het is moeilijk om in de harde showbusiness te overleven.”

“Ik heb dertig jaar leuke en minder leuke ervaring in de horeca in De Drie Stepjes, The Flemish Inn, The Spannish Inn, Hotel Ambassadeur, Andi’s Palace en tot vorig jaar nog, zeven jaar in ‘t Akkefietje. We wonen in de Stuiverstraat en waren al lang op zoek naar een horeca-kans om onze carrière af te sluiten. We denken we onze stek gevonden hebben in De Frietstop.”

“We zijn beiden al wat ouder en wijzer geworden. Sandra is al oma en ik word straks, in mei, opa van een eerste kleinkind. We zullen met hart en ziel de zaak van Johan en Shirley verder zetten. We zijn goed gestart en hopen dat alle fans, die vroeger mijn singles, elpees, muziekcassetten, cd’s gekocht hebben, ook eens binnen wippen om een frietje te bestellen in onze Frietstop.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier