Zanger en acteur Hans Peter Janssens lanceert nieuwe single ‘Millésime’

Komende vrijdag brengt Hans Peter Janssens zijn nieuwe single uit. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op vrijdag 31 juli lanceert Hans Peter Janssens – geboren in Brugge – een nieuwe single met een akoestische versie van ‘Millésime’, een Franstalig lied met tekst en muziek van Pascal Obispo.

Hans Peter Janssens vertelt : “Het chanson genre is iets dat me, als kind al, steeds heel erg nauw aan het hart heeft gelegen. Ik werd een tijdje geleden gevraagd om voor een concert ‘Millésime’ in het programma op te nemen en het klikte meteen. Ik hoorde dadelijk de rijke traditie van Brel, Aznavour, Brassens en Gainsbourg in dit lied. Een eenvoudig verhaal uit het alledaagse leven, met de melodieuze poëzie, de nostalgie die je keer op keer raakt wanneer je luistert. Muziek om bij stil te staan.”

“Het was alweer een tijdje geleden dat ik een single had opgenomen. Het was producer en muzikaal leider Bjorn Dobbelaere (Les Misérables, The Phantom of the Opera), die me in volle coronacrisis opbelde om van de – tegen wil en dank – vrijgekomen tijd gebruik te maken en iets op te nemen. ‘Millésime’ stond meteen bovenaan de lijst en daarmee gingen we dus aan de slag. Omdat we natuurlijk in volle lockdown zaten, gebeurde alles op afstand. Bjorn nam de pianobegeleiding op in Londen, terwijl ik in Antwerpen op Zoom meeluisterde om tempo en interpretatie te bespreken. Daarna stuurde hij me de track en het was mijn beurt om thuis – bij wijze van spreken aan de keukentafel – de melodie op te nemen. Dat was wennen, om zonder publiek, zonder geluidspersoon, en zonder producer iets op te nemen. En tegelijkertijd enorm bevrijdend, omdat thuis, alleen met mezelf, de intieme rijkdom van ‘Millésime’ opeens zoveel krachtiger werd. Het is een opname waar ik echt blij mee ben. Zonder technische hoogstandjes of peperdure apparatuur is ‘Millésime’een single geworden waar ik mezelf in kwijt kon. En zo zie je maar weer dat een goed lied bijna niets “extra” nodig heeft. Een piano, een microfoon in de hand en een goed verhaal.” (PADI)

De publieke lancering van deze single gebeurt op vrijdag 31 juli op alle digitale platforms. Er worden geen fysieke exemplaren op de markt gebracht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.