Zanger Bazart maakt croque monsieurs in We Can Dance beach club

© Davy Coghe
Redactie KW

Zanger Mathieu Terryn van Bazart en topchef Nicolas Misera van Air Republic namen deze namiddag de keuken bij de We Can Dance Beach Club in Zeebrugge over.

Op het evenementenstrand in Zeebrugge had ook deze zomer een editie moeten plaatsvinden van het populaire belevingsfestival We Can Dance. Het coronavirus besliste daar echter anders over. Een festival van dergelijke omvang bleek onmogelijk. Maar de organisatoren bleven niet bij de pakken zitten en gingen, in overleg met het Brugse stadsbestuur, op zoek naar een alternatief.

Drie soorten croques in beach bar

Het alternatief kwam er, in de vorm van een volledige ‘summer experience’ op het evenementenstrand in de maanden juli en augustus. We Can Dance zorgt voor een beach club-ervaring en focust op hun gekende pijlers: food, drinks, music en experience. Daarnaast richtte vzw Basics een Urban Beach in: een initiatieterrein voor skateboard, freerunning, spikeball en andere urban sports. Deze namiddag maakten de vrienden Mathieu Terryn, zanger van de bekende Nederlandstalige groep Bazart, en topchef Nicolas Misera van restaurant Air Republic samen croque monsieurs op het strand.

Het festival startte vorig jaar al met een tent waar je croques en cocktails kon proeven in een gezellige setting. Dit jaar werd die trend verder gezet in de beach bar. “Nicolas en ik zijn al lang goede vrienden en we zijn ook wel close met de organisatoren van We Can Dance. Vooral John Noseda ken ik goed”, vertelt Mathieu Terryn. “Dus het leek me wel leuk om eens een namiddagje mee te draaien hier in de bar.” Mathieu en Nicolas nemen de keuken voor een namiddag over met hun eigen variatie op de croques. Het duo voorziet drie variaties: de klassieke croque, de croque met pikante worst en een croque met Zeeuws spek. (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier