Zandopspuitingen Wenduine eind mei afgerond

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De zandopspuitingen in Wenduine, die al in maart van start gingen, zouden volgens burgemeester Wilfried Vandaele tegen het einde van de maand afgerond moeten zijn.

“De werken liepen eerder al wat vertraging op door de coronacrisis, en door het stormweer van zondagnacht zijn er in Wenduine opnieuw zandkliffen ontstaan. De nivelleringswerken ter hoogte van de surfclub lopen daardoor ook wat vertraging op”, aldus Vandaele.

Nieuwe golfbrekers

De zandopspuitingen worden uitgevoerd in opdracht van het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, het effenen van het strand in opdracht van de gemeente. “We zijn daarmee gestart ter hoogte van de surfclub omdat er ondertussen weer gesurft wordt”, klinkt het. Nieuwe golfbrekers moeten ervoor zorgen dat er in de toekomst minder zand moet worden opgespoten in Wenduine. “Dan wordt de kans op klifvorming ook kleiner, want het is al dat opgespoten zand dat bij elke storm weer afkalft”, zegt Vandaele nog. De aanleg van de nieuwe golfbrekers start in oktober en zal gefaseerd uitgevoerd worden, gespreid over een periode van twee jaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.