“Zal tijdje duren voor terrassen op volle toeren draaien”

Marnick Missinne, Andy Vandersyppe, Wesley Joye, Magda Cools en Eric Wybo genieten van een glas op terras. © (Foto JCR)
Redactie KW

Erik Wybo (58), Marnick Missinne (55), Wesley Joye (40) en Andy Vandesyppe (52) genieten op het terras van café ‘t Voske op de Marktplaats van een drankje en van elkaars gezelschap.

“We zijn cafékennissen”, vertelt Erik. “Onze compagnie wisselt soms af, maar bestaat voor 95 procent steeds uit hetzelfde kliekje”. “’t Voske is mijn stamcafé”, weet Marnick, “Eigenlijk ben ik een stuk van het meubilair want slechts op maandag, de sluitingsdag, ben ik hier niet te vinden.”

“Ik heb dan weer een viertal stamcafés waar ik op vaste dagen langsga”, pikt Andy in, “ Zo ben ik op maandag in De Weunwaegne te vinden. De dinsdag zit ik hier en op woensdag in ‘t Paradijs”.

De vier zijn blij dat een terrasje en bij uitbreiding een cafébezoek terug mogelijk is. “Veel mensen zijn er zich tijdens de lockdowns wel bewust van geworden dat cafébezoek geld kost”, aldus Erik, “Het zal volgens mij dan ook nog een tijd duren voor de terrassen op volle toeren draaien.”

Andy, Marnick en Erik genieten van een gewone pint. “Mijn voorkeur gaat wel uit naar een pils in een glas met ‘ribbels’”, verduidelijkt Marnick. Wesley nipt van een Ricard. “Alhoewel ik eigenlijk het liefst Picon drink”, klinkt het. Wesley trekt deze zomer niet op vakantie. “Ik ga nooit op reis omdat we thuis paarden hebben”, klinkt het. Erik plant 10 dagen Heuvelland en gaat ook naar de Provence. “Ik trek naar Durbuy en naar Limburg”, vertelt Andy. Marnick heeft dan weer geen vakantie. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier