Zal Betafence de cross in Otegem blijven sponsoren? “De cross is erfgoed!”

Redactie KW

In Otegem leeft men stilaan toe naar de traditionele cyclocross op de tweede maandag van het jaar. Zoals steeds zal het publiek in groten getale opdagen om een glimp op te vangen van de vele toppers die aan de start verschijnen. De organisatoren kijken wellicht al iets verder. Kort na de cross wordt duidelijk of hoofdsponsor Betafence aan de wedstrijd verbonden blijft.

Door Geert Vanhessche

De wielerhoogdag van Otegem en bij uitbreiding de hele regio, vindt plaats op maandag 13 januari. Dan wordt opnieuw de Betafence-cyclocross verreden en ook nu weer wist men alle toppers aan de start te krijgen.

Vraag is echter of Betafence in de toekomst verder zijn naam zal blijven verbinden aan de cross in Otegem. Volgens vestigingsverantwoordelijke Jurgen Thiers valt de beslissing wellicht in de tweede helft van januari. “Dit is het elfde jaar dat we hoofdsponsor zijn in Otegem. Ons contract loopt ten einde en ik kan nog niet zeggen of ook volgend jaar onze naam aan de cross zal verbonden zijn.”

Jurgen Thiers zelf heeft geen inspraak in de beslissing. “Die wordt genomen door de internationale directie en wij kunnen die niet beïnvloeden. Wel kunnen we fier zijn op het resultaat van ons elf jaar sponsoring. Onze producten werden mooi in de markt geplaatst en kenden bijgevolg een sterke groei. Ook de samenwerking met de organisatoren in Otegem was steeds heel goed. Ik hoop dat we kunnen verder gaan, maar ikzelf heb daar dus geen inspraak in. Ten laatste eind januari moet de beslissing vallen.”

De cross is niet enkel een feest maar zet bovendien onze gemeente op de kaart – Raf Deprez, schepen van Sport

800 sponsors

Benny Lavaert, de nieuwe voorzitter van de organiserende club Otegem Boven, hoopt uiteraard dat Betafence aan boord zal blijven. “Alle sponsors zijn belangrijk, maar de grote uiteraard het meest. We hebben al jarenlang een goede samenwerking en ik hoop dat dit in de toekomst zal blijven. We hebben misschien het voordeel dat de grote baas van Betafence op dit ogenblik een Engelsman is en dat het cyclocrossen met de Brit Tom Pidcock in Engeland populairder is geworden. Tom Pidcock verschijnt normaal ook aan de start in Otegem.”

Otegem Boven kan voor de organisatie van de gentlemenscross, de dames- en de herencross rekenen op enkele grote sponsors en op een 800-tal kleinere. De voorzitter vreest niet dat de publieke opkomst sterk zal dalen in Otegem. “We zien wel dat het hoogtepunt voorbij is. In Otegem hebben we echter een trouw publiek dat steevast op post is. De sfeer die er heerst, mag ook uniek genoemd worden. Ik ben er dus van overtuigd dat er ook dit jaar veel toeschouwers zullen opdagen.”

Niet meer weg te denken

Dat de cross in Otegem iets speciaal is geworden, beaamt ook sportschepen Raf Deprez. “Ik zou zelfs durven zeggen dat de cross een stukje erfgoed is geworden. Bij velen staat de 13de januari al lang aangestipt in hun agenda omdat ze er steeds bij willen zijn, zelfs al weten ze nog niet welke toppers er aan de start zullen verschijnen. De cross is een traditie geworden die niet meer weg te denken valt”, aldus de schepen die het gebeuren ook al eens volgde vanop de fiets zelf. “In de eerste editie van de gentlemenscross, toen nog dorpelingenkoers, behaalde ik de tweede plaats. Een mooie ervaring al was het maar omdat ik zo kon ondervinden hoe lastig zo’n cross wel is.”

Volgens de schepen is het evident dat de gemeente Zwevegem het gebeuren blijft ondersteunen. “De cross is niet enkel een feest maar zet ook onze gemeente op de kaart. We steunen zowel financieel als logistiek en ik ben blij dat de voltallige gemeenteraad zijn unanieme goedkeuring gaf aan die steun”, besluit Raf Deprez.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier