Zahra geeft zondag de fakkel door als Tineke van Heule

Zahra D'Haene neemt afscheid als Tineke van Heule. (Foto KDS)
Redactie KW

Afscheidnemend Tineke van Heule 2018, Zahra Dhaene (19), blikt tevreden terug op haar jaar als ambassadrice van Heule. “Het was een onvergetelijk, leerrijk jaar”, glundert ze. Nog enkele dagen en dan is haar opvolgster bekend.

Voor Tineke van Heule 2018 is het zondagavond ‘game over’ om het in het thema-termen van de Tinekesfeesten 2019 uit te drukken. “Afscheid nemen van een jaar Tineke doet raar. Een jaar is te kort, het vliegt zo voorbij. Maar ik heb er met volle teugen van genoten”, lacht Zahra. “Mijn Tinekeslint verdwijnt niet in de kast. Het krijgt een waardige plaats op een paspop. Ik zal de presentaties missen. Maar het is nu eenmaal zo.”

Tinekestattoo

“Als Tineke kom je met mensen van allerlei leeftijden in contact. Je leert op een andere manier omgaan met mensen. Ik kan ze nu ook beter inschatten. Het kind in mij is eruit, zo voel ik mijzelf”, zegt Zahra.

De juryleden die Zahra verkozen tot Tineke van Heule 2018 zijn als peters voor haar. “Ik zal hen altijd met mij meedragen. Ik heb zelfs de afbeelding Tineke van Heule vereeuwigd door een tattoo te laten plaatsen op mijn rechterkuit. Dit is voor mij een blijvende herinnering aan mijn Tinekesjaar.”

Zahra vindt de bekendheid leuk. “Ik schrik daar nog altijd van. Zelfs zonder mijn lint word ik aangesproken als Tineke. Ook door mensen die ik totaal niet ken”, vertelt Tineke 2018. “Ik raad iedereen die kan en mag meedoen aan deel te nemen. Je kans wagen, is al een fantastische ervaring. Tineke van Heule zijn, is uiteraard de kers op de taart.”

Zahra laat er geen gras over groeien. Ze is klaar voor haar ‘next level’. Het afscheidnemend Tineke zal zeker niet in een zwart gat vallen. “Straks ben ik hoofdleidster van Chiro Tjoef Heule-Watermolen. Ik hou van uitdagingen. Ik heb een druk leven. Het is nu dat je het moet doen”, vertelt Zahra, die orthopedagogie studeert aan Vives in Kortrijk.

Vriendinnen

“Ik dank mijn eredames Marjolein De Vlaminck en Kaat Verhenne, mijn gezellen en mijn steun op allerlei presentaties. Dankzij hen voelde ik me nooit alleen.” De drie dames zijn goede vriendinnen. Dit was al zo voor de verkiezing. Zahra D’Haene is ook vol lof over de werkgroep Tinekesfeesten. “De medewerkers zijn het jaar rond in de weer met de voorbereidingen om Heule een onvergetelijk weekend te bezorgen. Ik heb veel respect voor hen”, besluit afscheidnemend Tineke van Heule 2018. (CH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier