Zachter water voor 13.000 gezinnen

Sinds kort krijgen dertienduizend gezinnen in Anzegem, Avelgem en een deel van Waregem (het zuiden van de stad en wijk Nieuwenhove) zachter water uit de kraan. Zacht water is comfortabeler voor klanten en iets beter voor het milieu.

Het nieuwe waterproductiecentrum in Waarmaarde. © PNW

Hoewel hard water veel calcium en magnesium bevat en dus gezond is, koos de Watergroep er bewust voor om bij de bouw van een nieuw waterproductiecentrum in Waarmaarde extra onthardingsinstallaties toe te voegen.

“Zacht water levert een aantal voordelen op. Hoe zachter het water, hoe meer comfort”, zegt woordvoerster Lisse Elsen. “Douches en kranen zijn makkelijker te reinigen. Boilers, waterkokers en koffiezetapparaten moeten minder vaak ontkalkt worden en gaan dus langer mee. Zo verkleint de afvalberg.”

Wie thuis zelf een onthardingsinstallatie heeft, moet die opnieuw laten afstellen op basis van de gewijzigde hardheid. “Wie zo’n toestel niet heeft, kan voortaan minder zeep en wasmiddel gebruiken en eventueel de instellingen van de vaatwasmachine aanpassen”, klinkt het. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.