Zaal vol prinsen en prinsessen gaat uit de bol

In Theater Elckerlyc in Antwerpen vond de première plaats van de musical Doornroosje. Een uitgelaten zaal vol kleine prinsessen en prinsen genoot met volle teugen van het eeuwenoude sprookje dat door Deep Bridge van een hedendaagse toets werd voorzien.

De cast van Doornroosje. © Foto Maarten

Het werd een feeërieke voorstelling vol interactiviteit, bakken humor, uitmuntende muziek en aanstekelijke meezingers. De aanwezige kinderen werden door de cast aangesproken om mee te zingen en te dansen. Achteraf mochten ze met alle acteurs op de foto.

Voor Tinne Oltmans, die de rol van Doornroosje vertolkt, is dit haar eerste musical sinds haar studies. Als kind stond ze al wel een keertje in The Sound of Music als Martha Van Trapp. Toevallig stond Thomas Van Goethem, die nu als prins Wijnand de eer heeft om haar wakker te kussen, toen als Friedrich Van Trapp naast haar.

De première vond plaats in aanwezigheid van Bekende Vlamingen.
De première vond plaats in aanwezigheid van Bekende Vlamingen.© Foto Maarten

Doornroosje mocht voor Tinne net iets stoerder dan in het originele verhaal en dat zag je op het podium. Voor haar is dit een meer dan mooie start richting musical. Koning Walter Baele en koningin Liv Van Aelst, als royals niet aan hun proefstuk toe, entertainden met gevatte oneliners de volwassenen. Laurens ‘Titus’ Hoorelbeke en Jasmine ‘Fien’ Jaspers brachten als de doldwaze slechteriken de hele zaal aan het lachen. Line Ellegiers tekende als de toverfee voor de magische toets.

De koningin en de koning.
De koningin en de koning.© Foto Maarten

Met Doornroosje laat Deep Bridge zien waar het met zijn familieshows naartoe wil: herkenbare verhalen voor een jong publiek, maar met meer dan voldoende inhoud en humor om ook de volwassenen een boeiende voorstelling te garanderen. De decors en kostuums zijn sprookjesachtig en fris, de muziek is catchy en herkenbaar en aan de interactie met het publiek wordt de grootste aandacht besteed.

(PADI)

Doornroosje is nog te zien in Ethias Theater in Hasselt (zaterdag 24 februari) en Capitole Gent (zaterdag 3 en zondag 4 maart). De allerlaatste tickets zijn te verkrijgen via www.deepbridge.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.