Zaakvoerster Claire Helman van bekende kledingzaak Ticano in Roeselare overleden

© gf
Redactie KW

Claire Helman werd op 11 mei 1965 geboren in Gent als enig kind van Roland Helman en Hilda Vanwijnsberghe. Ze is op 30 maart plots thuis in Roeselare overleden na een hartfalen. Ze werd net geen 55 jaar.

Claire groeide op in Gent waar ze ook school liep. Ze volgde de afdeling Handel en na haar studies kon ze onder meer aan de slag bij een schoenenzaak en later in een doe-het-zelf-zaak in het Gentse. In 1992 zijn Claire en haar partner Norbert in Roeselare gestart met een eigen zaak Ticano, een confectiezaak voor dames en heren met een maatje meer. In 2000 huwde ze met Norbert Lammens. Dochter Tina is ook in de zaak gekomen en zij is gehuwd met Björn Vandermeersch en is plusmama van de tweeling, Warre en Robbe. Claire kon die twee vaak niet uit elkaar houden als ze klein waren en noemde ze dan allebei haar ‘schatjes van patatjes’. Waarop de tweeling dan schaterde dat Claire weer niet zag wie Warre en wie Robbe was.

Sociale vrouw

Claire was een ongelooflijk sociale vrouw en was zeer graag gezien door heel veel mensen. In de zaak waren goede sociale contacten belangrijker dan omzet maken. Ze keek altijd waarmee de klant het mooist gekleed was en nooit naar de winst die ze kon maken. Claire en Norbert zijn zeer trouwe Knack Volley-supporters geworden dankzij dochter Tina. Ze volgden samen alle thuiswedstrijden en voor die gelegenheid zorgde Claire altijd voor een stijlvolle maar passende outfit waarin de blauwe kleur van ‘de Knack’ steeds terugkeerde. Claire kon ongelooflijk meeleven met de wedstrijd en supporterde luid mee. Ze was altijd heel erg aanwezig en ook de Knackspelers kenden haar persoonlijk.

Zaakvoerster Claire Helman van bekende kledingzaak Ticano in Roeselare overleden
© gf

Norbert en Claire waren geen globetrotters maar ieder jaar trokken ze naar hun vaste B&B in Sint-Truiden. Rustig genieten van de omgeving, van elkaars gezelschap en van een lekkere keuken, dat deden ze graag. Want Claire was een echte Bourgondiër en kon een lekker etentje wel waarderen. En dan nog liefst met haar familie dicht bij haar.

Hartfalen

Claire heeft, met uitzondering van twee knieprotheses, nooit medische problemen gekend. In de nacht van zondag 29 op maandag 30 maart is ze thuis echter onverwacht overleden na een hartfalen. Claire heeft nooit hartproblemen gehad en dochter Tina vermoedt dat haar mama besmet was met het covid 19-virus dat haar hart te veel heeft belast. Claire was al een tijdje kortademig, moest hoesten en was uitermate vermoeid. Ze zou maandagmorgen de ambulance bellen om naar het ziekenhuis gebracht te worden. Het heeft echter niet mogen zijn.

Norbert werd ondertussen ook opgenomen in het ziekenhuis nadat hij positief testte op corona. Hij moet minstens twee weken in het ziekenhuis blijven en moet de begrafenis van zijn echtgenote via een streamingdienst op tablet volgen. (PS)

Door de coronacrisis en de maatregelen van de overheid wordt er in zeer intieme kring afscheid genomen van Claire op maandag 6 april in de aula van Uitvaartzorg Commeyne.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten