https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zaakvoerders van Torhouts restaurant Chantilly investeren in Polen

Vader Marc en zoon Yoni Desplenter van restaurant Chantilly: “Opbrengsten tot tien procent in Polen zijn geen fabeltje.”©Johan Sabbe
Vader Marc en zoon Yoni Desplenter van restaurant Chantilly: “Opbrengsten tot tien procent in Polen zijn geen fabeltje.”©Johan Sabbe
Johan Sabbe

Net als de rest van de horeca lijdt het bekende restaurant Chantilly aan de Noordlaan in Torhout zwaar onder de coronacrisis. Alweer wekenlang moeten de deuren gesloten blijven, de tweede lockdown in minder dan een jaar. De zaakvoerders, Marc Desplenter (59) en zijn zoon Yoni (29), prijzen zich gelukkig dat ze het inkomstenverlies kunnen compenseren dankzij investeringen in een vakantiepark in… Polen.

Ondernemen in het oostblokland doen ze onder de noemer DB-investments, de afkorting voor Desplenter Building & Investments. Yoni is er de drijvende kracht van. “Zijn we even blij dat we op twee paarden gewed hebben en ons, naast de horeca, op de vastgoedsector hebben gericht”, zegt hij. “De Chantilly niet open? Dan maar investeren in Polen (lacht) . Vóór de corona-uitbraak reisde ik zowat om de zes weken naar ginder om onze zaken op te volgen.”

Omzetverlies in coronatijden wat ombuigen

In het bloeiende restaurant aan de Noordlaan is Yoni als derde generatie actief. Zijn grootouders Georges Desplenter en Magda Pollet legden de basis en zijn vader Marc Desplenter, getrouwd met Katia Geyzen, bouwde de zaak verder uit. Sinds vier jaar doet hij dat samen met Yoni, die in Brugge woont. “De Chantilly is al jaren een succesverhaal”, aldus Yoni. “Uiteraard dankzij het lekkere eten, maar ook door de jovialiteit van mijn vader. Hij maakt dat alle klanten zich hier op hun gemak voelen.”

“Een vijftal jaar geleden besloten we in Polen enkele percelen bouwgrond te kopen, gelegen in het vakantiepark Kaszubska Ostoja in het dorpje Barkocin, dat behoort tot de gemeente Kolczyglowy in het noorden van het land. In vogelvlucht op zo’n 90 kilometer van de grote stad Gdansk. Net vóór de coronacrisis lieten we op onze acht beschikbare percelen evenveel vakantiewoningen bouwen. In eerste instantie om door te verkopen, wat met twee van de acht huizen ook gebeurd is. De overige zes hebben we tijdens de coronaperiode in kortverhuur aangeboden en dat is voor onze inkomsten onze redding geweest. Veel Polen nemen vakantie in eigen land en komen in het vakantiepark van de rust en de natuur genieten. De huizen zijn gedurende vier maanden quasi constant verhuurd geweest. Zo hebben we het omzetverlies door de sluiting van ons restaurant gelukkig wat kunnen ombuigen. Polen is een fantastisch land met enorme bossen, ongerepte natuur, prachtige steden en een sterk groeiende economie. Ideaal om er vanuit België in te investeren.”

Het Poolse vakantiepark Kaszubska Ostoja bevindt zich in een oase van groen.©JS
Het Poolse vakantiepark Kaszubska Ostoja bevindt zich in een oase van groen.©JS

“In het vakantiepark heb je grote waterpartijen en veel groen. De vakantiewoningen hebben een oppervlakte van ongeveer 75 vierkante meter en bieden alle comfort. We zijn blij dat we onze kans gewaagd hebben en overwegen intussen om in een tweede project te stappen.”

Zes vakantiehuizen blijven te koop

Hoewel de nog zes beschikbare woningen van DB-investments stevige huurinkomsten opleveren, blijft het de bedoeling om ze te verkopen. “Zo kunnen ook andere mensen er hun spaargeld in pompen en een mooi rendement opstrijken”, zegt Yoni. “Mailen mag: info@dbinvestments.eu. Opbrengsten tot tien procent zijn geen fabeltje. Het vakantiepark regelt de verhuur, dus geen zorgen. Dankzij ons Poolse project is corona voor ons een kleinere ramp dan voor veel anderen. Al blijft het bikkelhard zo lang te moeten sluiten.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten