https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zaakvoerders van café Foelard naar Cafetaria De Mote

Stephanie Boret en Jordy Buyse van café Foelard in Torhout bij hun nieuwe stek: De Mote in Koekelare. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Jordy Buyse en zijn vrouw Stephanie Boret, sinds begin 2019 de zaakvoerders van café Foelard op de Torhoutse Markt, bewandelen nieuwe wegen. Sinds 8 september runnen ze Cafetaria De Mote op het gelijknamige sportcentrum in Koekelare.

Jordy (32) en Stephanie (28) hebben twee zoontjes, Ferre (5) en Warre (3). Het gezin verhuist vanuit de Processiestraat in Eernegem naar het appartement bij Cafetaria De Mote aan de Belhuttebaan. Het wordt dus wonen bij hun horecazaak, wat vanzelfsprekend tal van voordelen heeft.

Voor alle duidelijkheid: Stephanie en Jordy laten de Foelard in Torhout niet schieten en zullen er de komende maanden nog geregeld te zien zijn. Maar in de praktijk zal Lucinda Vanhooren (22) uit de Vredelaan vanaf nu het gezicht van het café op de Markt worden. Ze komt er voor hen op zelfstandige basis aan de tapkast staan en de zaak behartigen met haar vriend Björn Sandyck (25), die in de keuken de bestelde snacks en tapas met zorg bereidt.

“Sowieso zijn we nog altijd de zaakvoerders van de Foelard”, zegt Jordy. “Maar we focussen ons voortaan op de eerste plaats op De Mote. We zien wel hoe de situatie evolueert en op welke manier we de twee horecazaken kunnen blijven combineren.”

Café Foelard kwam destijds tot bloei met Liesbet Hauspie en Liselore Willemyns, die er van januari 2012 tot eind 2018 de klanten bedienden. Nu runt Liesbet samen met haar vriendin Hanne De Man eetkroeg Toe’Koer in de Torhoutse Breidelstraat.

Ruim terras en een apart zaaltje voor feestjes

“We blijven heel sterk in het Foelard-concept geloven, maar twee belangrijke elementen hebben ons doen kiezen voor de stap naar De Mote”, zegt Stephanie Boret. “Vooreerst de slopende verplaatsingen tussen onze woonst in Eernegem en het café in Torhout en ten tweede het te veel moeten uitbesteden van onze kindjes. Nu we op het domein De Mote wonen, vallen die ritten weg en hebben we Ferre en Warre dicht bij ons. We waren dan ook blij toen het gemeentebestuur van Koekelare ons de concessie van de cafetaria toewees.”

Het koppel heeft nieuw meubilair voor Cafetaria De Mote gekocht en het interieur en het mooie terras, met een groot speelplein in de buurt, volledig opgeknapt. Uit de ruime drank- en snackkaart kan er elke maandag, dinsdag en donderdag vanaf 16 uur, vrijdag vanaf 15 uur en woensdag vanaf 13 uur gekozen worden. In de weekends zal de zaak veelal vanaf 8.30 uur open zijn. Er is een apart zaaltje voor babyborrels, verjaardagfeestjes en familiebijeenkomsten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten