Zaakvoerder Xavier Dekeyster organiseert ‘Oe ist wandelingen’ met zijn medewerkers

Ondernemers bedenken van alles om niet vervreemd te geraken van hun belangrijkste kapitaal: de medewerkers. Zaakvoerder Xavier Dekeyster van het Harelbeekse DX-Solutions vond er iets op: hij gaat tot eind januari elke dag met een andere medewerker op stap in provinciaal domein De Gavers.

Medewerker Thijs en zaakvoerder Xavier.© Xavier Dekeyster
Medewerker Thijs en zaakvoerder Xavier.© Xavier Dekeyster

“Op afstand werken deden we al regelmatig. Als IT-speler is dat voor ons niet nieuw. Wat me wel opvalt tijdens deze coronatijden is dat onze gesprekjes tijdens koffiepauzes een meerwaarde hebben. Een persoonlijk gesprek kan deugd doen, maar met corona lag dit niet voor de hand”, aldus Xavier, die een alternatief vond voor deze babbelmomenten. “ Ik nodig elke medewerker uit voor een goede babbel tijdens een wandeling of loopje van zo’n 5 kilometer in domein De Gavers. Dat kan op een veilige manier en het mag. Nog tot eind januari wil ik met iedereen een wandeling doen: zo ontstaat weer wat persoonlijk menselijk contact dat kan samengaan met een praatje over het werk. Ik noem dat de ‘Oe ist wandelingen’.”

DX-Solutions is een specialist in digitale transformatie om bedrijven sneller en efficiënter te helpen werken via bedrijfsspecifieke oplossingen of op maat gemaakte software.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.