Zaakvoerder van ijssalon stelt sneukeltour in Heuvelland voor

Marc Desender (fietseninheuvelland.be), Bart Vanacker (Toerisme Heuvelland), Hubert, Nathalie en Maïro D'Hoine (Munchenhof Langemark) en Christof Thorrez (Suprice Westouter en Houthulst) © EF
Redactie KW

Met het verlengd weekend van 21 juli in zicht, stelde Christof Thorrez, zaakvoerder van de ijssalons Surprice in Houthulst en Westouter zijn Surprice Bicycle Tour voor. In het fietsaanbod zit voor de recreatieve fietsers een sneukeltour, een smultour en een heuveltour. De Rodeberg Challenge wordt de sportieve uitdaging van deze zomer.

De parcours werden uitgetekend door Marc Desender van fietseninheuvelland.be. Het fietstraject voor de recreatieve fietsers loopt via de fietsknooppunten. “Er kan gestart worden aan onze ijssalons in Houthulst of Westouter maar ook aan Hotel Ariane in Ieper en het Munchenhof in Langemark. Daar kan ook een stop ingelast worden voor een picknick of een lunch. Snoepen van een ijsje is steeds de beloning bij aankomst,” vertelt Christof Thorrez.

Klassement

Deelnemers bekomen een smulkaart aan 5 euro en kunnen per stop aan een deelnemende zaak een stempel verdienen. “Met een volle kaart maakt de deelnemer kans op een mooie prijs.” Wie voor de volledige recreatieve fietstocht kiest heeft achteraf 80 km op de teller. Voor de sportieve fietser worden er dat 96 km. ” De route heuvelt tussen Westouter en Houthulst. De officiële start is aan het ijssalon op de Rodeberg waar ook de finishlijn getrokken is. Op de bekende en populaire fietsapp Strava maakten we een segment aan waar de wielertoerist zich kan meten met anderen door een zo scherp mogelijke tijd te rijden op het segment Surprice Rodeberg. In de zaak hangen we het klassement op.”

Van alle fietstrajecten ligt een handige meeneemfolder klaar in de ijssalons. Christof Thorrez werkte daarvoor samen met de toeristische diensten van Langemark-Poelkapelle, Ieper en Heuvelland. Toerisme Heuvelland heeft het initiatief ook nog een visueel duwtje in de rug door vanaf half augustus één van de reuze speelgoedrenners uit het kunstwerk ‘De Ontsnapping’ aan de zaak op de Rodeberg te plaatsen. “Het beeld kreeg de naam mee van Werner Kerner en verwijst naar de wijnbouw in de streek,” duidt Christof Thorrez. “Met de wijnbouwers van Heuvelland werkten we een verzorgde ice and wine kaart uit.”

IJskar

Christof (47) is een fervent wielerliefhebber. Hij ontdekte op zijn 27ste de wielersport en werd meteen eliterenner zonder contract. “Ik herinner me nog goed mijn debuut in Gent-Staden waar ik een goede prestatie neerzette. Nadien reed ik als wielertoerist alle bekende klassiekers. Toen ik 10 jaar geleden het ijssalon opstartte in Houthulst en sinds vorig jaar ook Suprice Westouter opende is het sporten nu beperkt tot het lopen. Mijn eerste koersfiets, een Colnago uit 1994, die koester ik nog altijd. Die kreeg een speciale plek in de zaak op de Rodeberg.”

Wanneer een zomerse dag wordt aangekondigd pakt Christof ook nog eens uit met een ijskar langs het parcours. “Aan zo’n ijskar die door de straten rijdt hebben we allen mooie herinneringen denk ik. Welnu ik wil de ijskar opnieuw in het straatbeeld laten verschijnen. Er staan er zes klaar om deze zomer naar toeristische plekken in de Westhoek te vertrekken. En aansluitend ook door de straten te toeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier