Zaakvoerder Luc Fourier wil van Gatsby Hotel een atypisch Blankenbergs hotel maken

Luc Fourier voorziet zijn gasten in het Gatsby Hotel van een leuk extraatje op de kamers: overal prijkt sinds kort een exemplaar van F. Scott Fitzgeralds zogenaamde ‘jazz age’-klassieker.

Luc Fourier voorziet zijn gasten in het Gatsby Hotel van een leuk extraatje op de kamers. © Foto WK

Het luxehotel van Luc Fourier, op de hoek van de Marie-Josélaan en de Jules de Troozlaan, wordt op het internet aangeprezen als ‘glamour uit de roaring twenties’. Na een grondige verbouwing heropende het deze zomer als viersterren superior hotel. “We zijn toen ook op zoek gegaan naar een bijpassende naam”, zegt Luc.

De Bohemien was kanshebber, net als Clarot Hotel: Clarot was een kunstschilder die graag in Blankenberge vertoefde en goed bevriend was met een oom van mijn vader. Op elke kamer een Clarot, was dus aanvankelijk het plan – alleen vond ik die naam niet genoeg tot de verbeelding spreken.”

Met tuktuk

The Great Gatsby, enkele jaren geleden nog verfilmd met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol, doet dat volgens Luc dus wel. “Gatsby behangpapier gaf me plots dat idee”, zegt hij, “en diezelfde avond toonden ze toevallig de film op televisie: het leek wel voorbestemd.”

Luc bestelde prompt 35 exemplaren van het boek. “Bol.com”, glimlacht hij. “Ik heb het eerst wel via de klassieke boekenwinkel geprobeerd, maar daar keken ze vreemd op: ‘hoeveel exemplaren, zeg je?” (lacht) “Ik heb er voor de zekerheid ook wat op reserve gekocht.”

De weelderige uitstraling van het hotel past alleszins perfect in het plaatje: de grote Gatsby had er zelf wellicht graag gelogeerd. “We proberen een beetje een atypisch Blankenbergs hotel te zijn… En dat zit ‘m dus ook in de details. Binnenkort brengen we de gasten per tuktuk naar hun wagen.”

Vakantiegevoel

Luc hoopt dat een goed boek op de kamers ook iets bijbrengt aan het vakantiegevoel van zijn gasten. “Wie weet laten ze misschien hierdoor even hun smartphone of tablet aan de kant liggen”, klinkt het.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.