Zaakvoerder Delhaize Torhout neemt winkel Koekelare over

Zaakvoerder Thibaut Lemahieu (34) uit Torhout. (foto BC)
Redactie KW

Thibaut Lemahieu is de nieuwe zaakvoerder van grootwarenhuis Delhaize. Geen onbekend terrein voor de ondernemer uit Torhout, want ook in deze stad en in Ingelmunster baat hij winkels uit van deze supermarktketen. “We willen het traiteurverhaal nog meer uitbreiden, ook naar onze andere winkels.”

“De vorige zaakvoerders Ivan en Hilde Kuyle hebben Delhaize in Koekelare uitgebouwd tot een zeer mooie zaak. Ze hebben 6,5 jaar lang dag en nacht gewerkt en daardoor hebben ze er zo’n sterk verhaal van gemaakt. Toen Ivan mij belde met de vraag of ik eventueel interesse had om hun zaak over te nemen, zag ik dat als een mooie kans”, begint de kersverse zaakvoerder Thibaut Lemahieu (34) uit Torhout.

Ervaring

De ondernemer uit Torhout is gepokt en gemazeld in de sector. “Ook mijn ouders hebben altijd grootwarenhuizen uitgebaat. Ik kreeg het dus in feite met de paplepel mee. Ik heb eerst een aantal jaren Proxy Delhaize in De Panne uitgebaat vooraleer ik in 2014 zaakvoerder werd van Delhaize in Torhout. Drie jaar later volgde Delhaize Ingelmunster. En nu, opnieuw drie jaar later, komt Delhaize Koekelare daar dus bij. Een hele boterham voor mijn vrouw en ik, want thuis hebben we ook nog drie kinderen lopen. Maar we zijn uiteraard heel blij met deze nieuwe uitdaging.”

Inzet op traiteur

“Delhaize in Koekelare heeft een sterke reputatie op gebied van versheid en traiteur. Ik ben onder de indruk daarvan en daarom willen we dat traiteurverhaal nog sterker uitbouwen, ook naar onze andere twee grootwarenhuizen in Torhout en Ingelmunster. We zullen nog meer inzetten op speciale charcuterie, kaasplanken en breugelschotels. Kortom alles waardoor mensen nog meer kunnen genieten van een avondje thuis.” (Bieke Cobbaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier