Yvette Rombout valt in de prijzen met haar kerstversiering

Yvette Rombout bij haar kerstverlichting. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Yvette Rombout bij haar kerstverlichting. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Yvette Rombout uit de Veerbootstraat is de winnaar geworden van de wedstrijd voor de mooiste kerstversiering in een organisatie van de vzw Zeebrugge Events en het Buurtwerk Zeebrugge.

Het was Kelly Boussemaere die na het afgelasten van de kerstmarkt met het idee kwam om de Zeebruggenaars op te roepen hun gevels en voortuinen extra te versieren. Heel wat Zeebruggenaars gingen meteen in op de uitnodiging. De organisatoren zochten ook naar een hoofdprijs voor de wedstrijd en de keuze viel op een waardebon van 150 euro voor een etentje in een restaurant. Een achtkoppige jury, met onder meer schepen Matijs Goderis, trok door Zeebrugge om de verschillende deelnemers te bekijken.

Yvette Rombout werd uitgeroepen als winnaar. “Ik hou van de kerstperiode en had dan ook mijn woning extra versierd zoals gevraagd. Ik koos voor de combinatie van verlichting en figuren. Er stonden zaken tussen die 15 jaar oud zijn en al niet meer in de winkelrekken te vinden zijn. Indien de kerstverlichting niet uitverkocht was, zou het er nog anders uitgezien hebben. Ik laat nog alles hangen tot eind januari, want door corona gaan mensen meer wandelen in de eigen buurt. Velen willen dan ook nog zien wie gewonnen heeft. Voor een stuk weet ik nu al wat het zal worden in december. Het zal terug iets speciaals zijn. Met de actie hebben wij heel wat licht gebracht in donkere tijden, maar we geloven in beterschap”, besluit Yvette, die reeds uitkijkt naar de culinaire verwennerij.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.