Yvette is voor de 16de keer overgrootmoeder in een viergeslacht

Op de collage van Joke Waelkens zien we Lizy, het 46ste achterkleinkindje van meme Yvette en het 16de viergeslacht, haar mama Joke (35), oma Claudine, Lilly, haar 45ste achterkleinkind door wie het 15de viergeslacht ontstond en Bo, haar 41ste achterkleinkind waardoor het 14de viergeslacht ontstond. © gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Met de geboorte van Lizy op 9 maart 2020 werd meme Yvette Croquét (93) uit Harelbeke voor de 16de keer de overgrootmoeder in een viergeslacht. Lizy is haar 46ste achterkleinkind.

Joke Waelkens uit Harelbeke is getrouwd met Jelle Verhelst. Ze zijn de mama en papa van Bo (9), Berre (8), hun sterrenbroertje Finn, Lilly (1,5) en nu Lizy, geboren op 9 maart. Lizy is het 46ste achterkleinkind van Yvette Croquét, de oma van Joke. Yvette komt uit een gezin met 7 kinderen en heeft zelf 15 kinderen waarvan er 7 thuis geboren zijn. Lizy is haar 46ste achterkleinkind en het 16de viergeslacht bij Yvette.

Lizy is het 46ste achterkleinkind in de familie.
Lizy is het 46ste achterkleinkind in de familie.© gf

“Mijn meme is trots op haar kroost. Ze heeft altijd in wijk Eiland in Harelbeke gewoond en sinds een jaar half woont ze in zorgcentrum De Vlinder. Ze geniet in het rusthuis van de bezoekjes – tot voor de coronacrisis – en de Franse liedjes die ze elke dag laat afspelen en meezingt”, vertelt Joke.

“Nu geraken we niet meer bij: haar voor we het wisten waren de rusthuizen gesloten voor bezoek, dus wij hebben nog niet kunnen zeggen dat Lizy er is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier