https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Yves Vanhecke kroont zich tot Knack Krak van volleybalclub Knack Roeselare

De twee finalisten Yves Vanhecke en Liesbeth Pattyn. © foto website Knackvolley.be
Christof Decraene

Tien weken lang streden vertegenwoordigers van sponsors van Knack Roeselare voor de titel van Knack Krak. Vanavond vond de finale plaats en het was Yves Vanhecke die daarin aan het langste eind trok.

Op de website van Knack Roeselare zien we wie een jaar lang de titel van Knack Krak mag dragen. Naar analogie met het Eén-spelprogramma Homo Universalis in Iedereen Beroemd organiseerde het productiehuis Clementine van oud-Knackspeler Stijn Dejonckheere een gelijkaardig spelprogramma, dat gespeeld werd door tien vertegenwoordigers van de ‘peter-sponsors’ die op de opwarmingstruitjes van de Knack-spelers prijken.

Eerste aflevering nipt overleefd

Tussen 20 februari en vandaag werd er tien weken lang elke donderdagnamiddag een aflevering losgelaten op de website van Knack Volley. Na negen zenuwslopende opdrachten werd de finale gespeeld tussen Liesbeth Pattyn van Eutraco en Yves Vanhecke van Huro. In die finale moesten de twee kandidaten om het eerst een gouden bal zien te pakken tussen 200 volleyballen. Yves vond die als eerste. “Dit was een supertoffe wedstrijd”, klinkt het bij de winnaar. “Het was leuk om deel te nemen en een mooie belevenis. Ik vond het fijn om op deze manier nieuwe mensen te leren kennen.”

Knack Volley TVKnack Krak: Finale270YouTube480

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
480https://i.ytimg.com/vi/lh6hLt8NsFk/hqdefault.jpghttps://www.youtube.com/360video1.0https://www.youtube.com/channel/UC2s7OEK81rWigJEdjRSf5IQ

Winnaar Yves Vanhecke van peter-sponsor Huro uit Oostnieuwkerke blikt tevreden terug op de ludieke challenge. “De motivatie groeide gaandeweg”, zegt de projectleider-veiligheidsverantwoordelijke bij Huyghe Roofing. “Ik ben zowat de link tussen het bedrijf en Knack Volley die ik ook via de jeugdwerking volg want mijn zoontje treedt er aan bij de U13. Ik nam dan ook graag deel aan dat spelprogramma. Het was overigens een lange ‘werkdag’ want wij waren van acht uur ‘s morgens tot halftien ‘s avonds in de weer op Schiervelde. Als ik voor iets ga doe ik dat dan ook voor 110%. Bij de start denk je dan wel: ik moet zorgen dat ik er niet al na de eerste proef uitlig. En het was nipt want er werden van in het dak van Schiervelde tien volleyballen, of één minder dan het aantal deelnemers, vanuit een net losgelaten. Wie geen bal kon bemachtigen, viel uit. Ik kon die voorlaatste bal meegritsen”, vertelt hij.

Chapeau voor de bedenkers

“Eens je bij de laatste drie bent, wil je dan wel ook die titel van Knack Krak behalen. Chapeau overigens voor de bedenkers van de proeven want het zat knap in elkaar. Na elke proef werden wij weer afgezonderd terwijl de volgende proef materieel voorbereid werd. Bij sommige proeven was het een voordeel het volleybal enigszins te kennen. Wij moesten onder andere een bal toetsen en aangezien ik in de tuin nogal eens volleybal met de zoon was ik daar in het voordeel. Net als bij het klaarmaken van de sporttas om naar een training te trekken met het nodige materiaal. Ik controleer de sporttas van mijn zoon altijd. Uiteindelijk won ik naast de finale een viertal andere proeven. Mijn beleving bij Knack wordt met die titel alvast nog een stuk opgekrikt.”

Alle filmpjes van dit spelprogramma zijn op de website van Knack Volley onder de rubriek ‘Nieuws’ mee te beleven. Of op You Tube. (RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.