Yves Myny neemt zijn liedje op in professionele studio en is klaar voor Wakken Swingt

Christiaan Decorte (links) en Yves Myny hopen samen nog veel fietsavonturen te beleven. © BB
Redactie KW

Wakkenaar Yves Myny heeft enkele jaren geleden een liedje gemaakt over zijn boezemvriend Christiaan Decorte uit Markegem. De aanleiding was een ongeval tijdens een gezamenlijke fietsrit. Omdat veel bevriende muzikanten ‘Tjoane minne moat’ een heel tof nummer vonden met een levensecht verhaal heeft Yves het onlangs in een professionele studio opgenomen. Tjoane is de manier waarop Yves zijn vriend Christiaan aanspreekt.

Yves Myny, bekend als zanger Yvie in ‘t echt, en Christiaan Decorte kennen elkaar ongeveer 25 jaar en hebben samen al vele watertjes doorzwommen. Ze vertoeven graag in elkaars gezelschap, reizen en feesten samen, maken veel plezier, maar vooral het fietsen is hun gedeelde passie.Zowel Yves als Christiaan zijn het prototype van de echte levensgenieter, elk op hun eigen manier. Beiden zijn authentiek in hun manier van leven en zo zijn ze door de jaren heen onafscheidelijk geworden.

Kunnen jullie iets meer vertellen over het ongeval?

Christiaan: “Na een ritje op vrijdagavond deden we bij het naar huis rijden nog een sprintje langs de Mandel. Dat liep echter verkeerd af want ik raakte in volle sprint het achterwiel van mijn voorganger, ging overkop en bleef roerloos liggen. Yves zat in mijn wiel en zag dus alles vanop de eerste rij gebeuren. Al bij al kwam ik er nog goed vanaf met wat builen en blutsen en viel het nog best mee. Het zag er erger uit dan het in feite was. Drie weken later gingen Yves en ik samen op reis en daar vertelde hij mij voor de eerste keer dat hij een lied had gemaakt over het ongeval. Ik kreeg spontaan de tranen in mijn ogen toen ik het liedje voor de eerste keer hoorde en voelde mij vereerd met zo’n unieke vriendschap.”

Ik kreeg spontaan de tranen in mijn ogen toen ik het liedje voor de eerste keer hoorde – Christiaan Decorte

Hoe is jullie vriendschap ontstaan en wat betekent ‘vriendschap’ voor jullie?

Yves: “We waren beiden in een joggingclub actief en op een bepaald moment waren we geblesseerd en konden we niet meer meelopen. We besloten om samen te gaan fietsen en zo is de vriendschap stilaan gegroeid. Voor mij betekent vriendschap elkaar op alle vlak kunnen vertrouwen, elkaar spontaan helpen waar nodig, je hart eens kunnen luchten en natuurlijk samen plezier maken.”

Christiaan: “Daar sluit ik mij volledig bij aan. Je moet je vooral goed voelen bij elkaar en nu en dan samen eentje drinken is natuurlijk een voorwaarde.”

Hoe verliep de opname van de single?

Yves: “Ik treed al enkele jaren op als Yvie in ‘t echt en zing en speel popgetinte, zelfgemaakte nummers, veelal in het West-Vlaams. Ik doe vooral kleinschalige feesten, speel in bruine kroegen, speelde al op de Gentse feesten en kwam zelfs daags voor de Ronde Van Vlaanderen op de televisie met een optreden op de flanken van de Koppenberg. De opname van de single gebeurde in de muziekstudio AD Probla in Sint-Idesbald. Ik nodigde enkele bevriende muzikanten uit, we bewerkten het nummer en kropen de studio in waar we het beste van onszelf gaven. De videoclip werd geregisseerd door Gea Verbeke, studente aan de filmschool in Brussel. Ik ben best trots op het resultaat en de videoclip plus het nummer kan je beluisteren op mijn website, Spotify of YouTube en straks komt er ook wat promotie op Radio 1 en 2. Op mijn Facebookpagina is een videoclip te zien van iemand die het nummer aan het beluisteren is in Oeganda. Tjoane minne moat is dus bekend van in het westen van Vlaanderen tot in het westen van Oeganda.”

Wat zijn jullie toekomstplannen?

Yves: “Samen naar de Noordpool reizen en Tjoane daar achterlaten!” (algemeen gelach)

Christiaan: “Ik wil graag nog de Franse Alpen bedwingen en droom ervan om ooit eens de Mont Ventoux te beklimmen.”

Yves: “Ik wil vooral muziek blijven maken en optredens geven.”

Tjoane minne moat: Joris Himpe (basgitaar), Geert Omey (drum), Magnus (piano), Yves Myny (zang en gitaar, tekst en muziek). Info en boekingen: 0477 18 30 06, Facebook: YVIE IN ‘T ECHT, www.yvesmyny.be.

(Kurt Beke)

Verborgen talenten op Wakken Swingt

Wakken Swingt, het eendagsfestival van Wakken op zaterdag 13 juli, vindt dit jaar voor de achtste keer plaats. Na het plotse overlijden van Paul Severs moest de organisatie nog in allerijl de nodige aanpassingen doen.

Dit jaar verwelkomen de organisatoren Yvie in ‘t echt, Kids Got Talent, Yves Segers, Jettie Pallettie, De Wilfrieds en last but not least Sven Ornelis! Het bestuur bestaat uit Claude Debel, Willy Callens, Celine Baeckelandt, Christophe Seynaeve, Filip Derijcke, Gunther Simoens, Johan Dewitte, Hannah De Jonghe, Wouter Saelens, Jurgen Lessens, Rudi De Jonghe, Katrien Vandemaele, Peter De Neve en Matias Dewitte. Ze mogen terecht trots zijn op hun gevarieerd aanbod. Het programma start om 18 uur met Kids Got Talent: wie kan dansen en/of zingen, wie verborgen talenten heeft of wie zich gewoon eens wil uitleven op het podium is van harte welkom. Alle kinderen kunnen inschrijven voor Kids Got Talent! Dat kan via http://kidsgottalent.wakkenswingt.be. Er zijn mooie prijzen te winnen.

Om 19 uur start de Vlaamse charmezanger Yves Segers, bekend van zijn vele hits. Om 20.30 uur breken alle remmen los want dan maakt Jettie Pallettie, het fuifbeest bij uitstek, haar opwachting. De avond wordt voortgezet met om 21.30 uur De Wilfrieds, gevolgd door het bekende radio-icoon Sven Ornelis. Het festival vindt plaats op de Wapenplaats in Wakken.

Kaarten zijn online beschikbaar via info@wakkenswingt.be. De kaarten zullen aan de ingang liggen na bevestiging door Wakken Swingt. Kaarten zijn ook te verkrijgen bij Het Schaak, Flandria, Drinxit, ‘t Gazettewinkelke, Bij Greta, Bakkerij Adams en het bestuur. (BB)

Info:www.wakkenswingt.be of via Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier