Yves Lampaert en ploegmaats toppen affiche Izegem Koers

© FM
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Op donderdag 5 september is Izegem Koers aan zijn vijftigste editie toe. De mooiste der kermiskoersen mocht eerder al Belgisch Kampioen Tim Merlier aan zijn affiche toevoegen en nu komen daar ook lokaal wielertalent Yves Lampaert en enkele ploegmaats bij.

Dat werd bekend gemaakt op een pers- en sponsorevenement in het Bierkasteel in Emelgem, sinds enkele jaren de thuisbasis van het VIP-gebeuren van de koers. Voorzitter Lothar Feys maakte de komst van Lampaert bekend. “Yves won in het verleden al eens de koers en was vorig jaar een echte sfeermaker. Daarom verwelkomen we hem met plezier voor een derde keer in Izegem. In zijn zog brengt hij enkele ploegmaats bij. Zo komt Iljo Keise langs. De ‘Keizer van het Kuipje’ was jarenlang ongenaakbaar in de Zesdaagse van Gent, maar bouwde ook al een mooie carrière op de weg uit. Verder komen ook ploegmaats Dries Devenyns, Pieter Serry en het Colombiaanse talent Alvaro Hodeg naar Izegem.”

V.l.n.r.: Freddy Viaene, Nico Matttan, Norbert Vandommele en Eric Leman bij de voorstelling van Izegem Koers.
V.l.n.r.: Freddy Viaene, Nico Matttan, Norbert Vandommele en Eric Leman bij de voorstelling van Izegem Koers.© FM

Opvallend: in het daaropvolgende panelgesprek mochten vijf wielerexperts hun pronostiek voor een winnaar geven. Ex-wielrenner Erik Leman en koersmedewerker Norbert Vandommele zetten hun geld op de Colombiaan Hodeg. Nico Mattan gaat voor Yves Lampaert en koersmedewerker Freddy Viaene ziet wel kansen liggen voor Tim Merlier.

(VADU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier