Het is een zaak die vaak van eigenaar is gewisseld. De laatste jaren vonden onder meer Bistro Modest en Hoochie Coochie er onderdak. Twee jaar geleden nam Mieke Wydooghe er haar intrek met Bar Central, maar de zaak draaide op een faillissement uit. Yves Croky was er één van haar medewerkers. "Eigenlijk waren we hier goed bezig. Ik vond het zonde om te laten teloorgaan wat er was opgebouwd. Daarom heb ik de fakkel overgenomen."

Hij heeft nog nooit zelf een café uitgebaat, maar "mijn ouders waren vroeger de uitbaters van Ciné Palace", zegt hij. "En ik ben al 20 jaar aan de slag als dj. Ik heb overal gedraaid. In in de meeste cafés en danstenten in West-Vlaanderen, waar de muziek weerklinkt, zoals destijds in de Mono en de Local, en de Fallstaf toen het er daar nog steviger toeging, de Catacomben in Roeselare, At the Villa in Kooigem. Maar ook in Café d'Anvers. En in Ibiza en Lloret de Mar ben ik ook nog aan de slag geweest."

Evenementencafé

Yves Croky is van plan het langer te trekken dan zijn voorgangers. "Er is geen andere optie", zegt hij. "Het moet lukken." Hij is dan ook van plan er alles aan te doen. "De infrastructuur is er, daar moet ik niet veel aan doen. Ik heb alleen wat meer donkere kleuren gebruikt, om de zaak niet te leeg te laten lijken als ze niet vol zit. Want het is hier echt wel groot. En hier en daar wat oranje accenten, om er een ludieke toets aan te geven." Het ruime bieraanbod waar Bar Central mee uitpakte, zal in Bar Salona niet meer te vinden zijn.

"De meer courante bieren moeten voorlopig volstaan," aldus Croky. Er is in het pand een volledig uitgerust horecakeuken. "Niets sluit uit dat ik daar in de toekomst ook iets mee doe," zegt de nieuwe cafébaas, "maar voorlopig wordt Bar Salona vooral een evenementencafé. "Vroeger was hier één keer per maand een stand-up comedy night, en daar wil ik mee verdergaan. Er waren ook datingavonden onder de noemer 'Dare to Date'. Daar kwam ook volk op af. Net zoals op de legale pokeravonden, waar ik misschien ook mee verderga. En in de weekends zullen er steevast dj's op het programma staan."

Nachtkroeg

Yves zal zelf uiteraard ook nog draaien, maar hij wil ook en vooral jong talent uit Kortrijk aan het werk zetten. In alle genres. "In het weekend zal hier gedanst worden. Kortrijk is dan wel volop aan het bloeien, veel nachtleven is er niet. Ja, in het straatje kan je in de late uurtjes terecht, en in Balthazar misschien, maar voor de rest heb je niet veel.

Dus ja, Bar Salona moet ook een nachtkroeg worden. Hoe meer nachtleven, hoe meer sfeer in de stad." In de week zal het café om 2 uur 's middags opengaan en tot middernacht openblijven, in het weekend zwaait de deur om 4 uur open en mogen de laatste feestvierders om 5 uur buitenstappen."

Het is een zaak die vaak van eigenaar is gewisseld. De laatste jaren vonden onder meer Bistro Modest en Hoochie Coochie er onderdak. Twee jaar geleden nam Mieke Wydooghe er haar intrek met Bar Central, maar de zaak draaide op een faillissement uit. Yves Croky was er één van haar medewerkers. "Eigenlijk waren we hier goed bezig. Ik vond het zonde om te laten teloorgaan wat er was opgebouwd. Daarom heb ik de fakkel overgenomen." Hij heeft nog nooit zelf een café uitgebaat, maar "mijn ouders waren vroeger de uitbaters van Ciné Palace", zegt hij. "En ik ben al 20 jaar aan de slag als dj. Ik heb overal gedraaid. In in de meeste cafés en danstenten in West-Vlaanderen, waar de muziek weerklinkt, zoals destijds in de Mono en de Local, en de Fallstaf toen het er daar nog steviger toeging, de Catacomben in Roeselare, At the Villa in Kooigem. Maar ook in Café d'Anvers. En in Ibiza en Lloret de Mar ben ik ook nog aan de slag geweest."Yves Croky is van plan het langer te trekken dan zijn voorgangers. "Er is geen andere optie", zegt hij. "Het moet lukken." Hij is dan ook van plan er alles aan te doen. "De infrastructuur is er, daar moet ik niet veel aan doen. Ik heb alleen wat meer donkere kleuren gebruikt, om de zaak niet te leeg te laten lijken als ze niet vol zit. Want het is hier echt wel groot. En hier en daar wat oranje accenten, om er een ludieke toets aan te geven." Het ruime bieraanbod waar Bar Central mee uitpakte, zal in Bar Salona niet meer te vinden zijn. "De meer courante bieren moeten voorlopig volstaan," aldus Croky. Er is in het pand een volledig uitgerust horecakeuken. "Niets sluit uit dat ik daar in de toekomst ook iets mee doe," zegt de nieuwe cafébaas, "maar voorlopig wordt Bar Salona vooral een evenementencafé. "Vroeger was hier één keer per maand een stand-up comedy night, en daar wil ik mee verdergaan. Er waren ook datingavonden onder de noemer 'Dare to Date'. Daar kwam ook volk op af. Net zoals op de legale pokeravonden, waar ik misschien ook mee verderga. En in de weekends zullen er steevast dj's op het programma staan."Yves zal zelf uiteraard ook nog draaien, maar hij wil ook en vooral jong talent uit Kortrijk aan het werk zetten. In alle genres. "In het weekend zal hier gedanst worden. Kortrijk is dan wel volop aan het bloeien, veel nachtleven is er niet. Ja, in het straatje kan je in de late uurtjes terecht, en in Balthazar misschien, maar voor de rest heb je niet veel. Dus ja, Bar Salona moet ook een nachtkroeg worden. Hoe meer nachtleven, hoe meer sfeer in de stad." In de week zal het café om 2 uur 's middags opengaan en tot middernacht openblijven, in het weekend zwaait de deur om 4 uur open en mogen de laatste feestvierders om 5 uur buitenstappen."