Ypres Rally regularity belooft groot succes te worden

Binnen 2 weken mogen de organisatoren van de Ypres Rally regularity in totaal 157 teams aan de start verwelkomen.

Vader Dick en zoon Mark Appleton met hun Mini Cooper S. Mark won recent de RAC Rally Regularity © GF

“Daarmee overtreffen we ruimschoots onze verwachtingen. We hebben stiekem gekeken naar de startlijst van de eerste Legend Boucles de Spa en zijn trots om dat aantal meteen te verbeteren. Maar laat ons duidelijk zijn, buiten het feit dat beide wedstrijden een 100% historisch karakter hebben, gaan we elkaar niet voor de voeten lopen en gaan we elk onze weg op. Terwijl ze bij de seizoensopener in ‘de Legends’ afgesloten klassementsproeven voorschotelen, willen wij bij de seizoensafsluiter in Ieper het concept van een geheim parcours en regelmatigheidsproeven op openbare weg, zoals de oorsprong van de rallysport het wil, hanteren,” vertelt Bjorn Vanoverschelde, General Secretary van de Ypres Rally regularity.

Wie als eerste het palmares mag openen en zijn naam mag toevoegen aan de historie van de Ypres Rally weten we zondag 2 december rond de klok van 14 uur op het finishpodium te Ieper.

Gratis toegang voor het publiek

Hoewel de wedstrijd in het teken staat van het geheime parcours zullen de organisatoren enkele dagen voor het evenement -op 26 november om precies te zijn- verschillende publiekspunten vrijgeven. Een ideale tool om de deelnemers aan het werk te zien op een van de regelmatigheidsproeven of servicebeurten “on the field”.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.