Youri en Lieselot lanceren sportmerk en verhuizen naar nieuw pand in Roeselare

Youri Bultynck en Lieselot Meeuws. (foto SM)
Youri Bultynck en Lieselot Meeuws. (foto SM)
Stijn Moerman

Bijna 3 jaar nadat ze in de Leenstraat hun zaak Lynx+/Errea Point SouthWest openden, zijn Youri Bultynck (48) en zijn vrouw Lieselot Meeuws (41) nu verhuisd naar een nieuw pand in de Ovenhoek. Daarnaast lanceerde het koppel uit Hooglede ook een eigen sportmerk: Brave.

In april 2018 begonnen Youri Bultynck (48) en Lieselot Meeuws (41) met hun eigen zaak Lynx+/Errea Point SouthWest in de Leenstraat, vlakbij Koers. “Youri was al sinds 1995 bezig in bijberoep met Bullgraphics, waarmee hij vooral aan grafische ontwikkeling en drukwerk deed”, legt Lieselot Meeuws uit. “Sinds 2017 hebben we dat ondergebracht bij Lynx+, waarmee hij ook wielrenners begeleidt. Die ervaring in de sport en marketing hebben we ook gebundeld in Legend Sport Agency, waarmee we zorgen voor de begeleiding van atleten en marketing voor events, bedrijven of clubs.”

“Het is echter altijd onze droom geweest om samen iets te doen en zo hebben we in 2018 de stap gezet naar een eigen zaak, waar je terecht kan voor het ontwikkelen en bedrukken van promokledij, workwear en teamswear, maar ook voor BOOOM sportvoeding, Oakley en Wahoo. We staan dus in voor de volledige merchandising en branding van uw bedrijf of club. Ikzelf werk sindsdien vier vijfde als zorgcoördinator bij lagere school De Bever, zodat ik op vrijdag heel de dag beschikbaar ben voor de zaak. De verkoop heeft me altijd aangesproken, ik ben er al tien jaar in bijberoep in actief geweest”, aldus de Hoogleedse.

Ruimte nodig

De zaak groeide en had dringend nood aan meer plaats. Daarom verhuisde het koppel de zaak op 3 november naar een nieuw pand, gelegen in Ovenhoek 25 op een nieuw bedrijventerrein net voorbij Mirom Roeselare. “Jaar na jaar zijn we gegroeid met onze zaak”, pikt Youri Bultynck in.

“Inspelen op noden tijdens corona”

“We konden ook heel wat contracten met sportclubs afsluiten voor drie tot vier jaar, wat een onverhoopt succes was. Daardoor was onze locatie in de Leenstraat te klein geworden, we moesten nu al heel wat pakketten bij ons thuis in Hooglede bewaren. Het was dus hoog tijd om op zoek te gaan naar iets ruimers. Door corona hadden we die plannen even on hold gezet, maar door de goede groei van onze zaak hebben we dan toch beslist om te verhuizen, zeker nadat we dit pand tegenkwamen. Het gebouw is van evenementenbureau Hofnar, waarvan wij de benedenverdieping huren. We hebben hier veel meer ruimte, het is dichter bij huis, er is meer parkeergelegenheid… Ideaal dus. We zitten hier nu ruim twee maanden en merken al de meerwaarde.”

Eigen sportmerk

Naast het verdelen van sportkledij van Errea pakken Youri en Lieselot nu ook uit met hun eigen sportmerk: Brave. “Waarmee we absoluut de concurrentie met Errea niet aangaan”, benadrukt Youri. “Errea is een A-merk met een B-prijs, terwijl wij met Brave een top sportmerk willen zijn aan een C-prijs. Daarmee willen we inspelen op de noden. In deze coronatijden is het voor veel clubs niet eenvoudig om het financiële plaatje rond te krijgen. Met Brave bieden we hen een extra, goedkopere optie aan. We produceren en creëren alles zelf, waardoor we alles goedkoper kunnen aanbieden en korter op de bal kunnen spelen. En het valt in de smaak, want we hebben al heel wat bestellingen binnen. Bovendien bezorgen we alles in pakketten op naam van de spelers.”

“Nu zijn we nog aan het kijken voor een online platform, waarop de clubs al hun producten kunnen terugvinden en eenvoudig kunnen bijbestellen. Zelfs personalisatie zal via die weg mogelijk zijn.”

“We maken vooral het verschil met onze unieke designs en service”

Lynx+/Errea Point SouthWest doet het dus goed, maar uiteraard hopen ook Youri en Lieselot dat deze coronaperiode snel achter de rug is. “Bij de eerste lockdown maakten we ons toch wat zorgen, want we wisten niet wat we mochten verwachten. Maar we mogen uiteindelijk niet klagen. De voorbije maanden hebben we heel wat mondmaskers kunnen verkopen. En ondanks alles is Lynx+/Errea SouthWest dit jaar de grootste groeier binnen Errea België. In de zwaar getroffen sportsector zwommen we tegen de stroom in en zagen we ons omzetcijfer zelfs serieus stijgen ondanks drie maanden verplichte sluiting.”

Renners begeleiden

“We maken vooral het verschil met onze unieke designs en service. We hebben enkele mooie contracten met clubs kunnen afsluiten. Ik vrees wel dat de inkomsten de komende maanden wat minder zullen zijn, want bepaalde sporten – zoals het wielrennen – zijn enorm zwaar getroffen en zullen minder nieuwe kledij nodig hebben. Als je niet mag sporten, kan je ook niets verslijten hé. Maar we kijken de toekomst positief tegemoet”, besluit Youri, die met Legend Sport Agency ook talentvolle wielrenners begeleidt. “Maar dat beschouw ik als een hobby, omdat ik dat zo graag doe. Er is veel vraag, maar ik hou de boot af en train nu een zestal renners. Meer hoeft niet. Al neem ik er komend seizoen wel de globale begeleiding van FlandersColor Galloo Team bij.”

Meer info via www.lynxplus.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.