Yolène (94) ziet droom in vervulling in operatiekwartier

van Dr Jan Van Cauwelaert
Redactie KW

De grote droom van Yolène Delepierre (94) was om ooit eens een operatie bij te wonen. Onlangs ging die wens in vervulling.

Op televisie bekijkt Yolène, die in woonzorgcentrum De Weister in Aalbeke verblijft, regelmatig medische programma’s. Zo werd haar interesse gewekt in alles wat te maken heeft met operatie. In het woonzorgcentrum wist men van Yolènes wens. “Toen een van onze collega’s een operatie aan de knie moest ondergaan, ging de bal aan het rollen”, aldus Sophie Dufour van De Weister. “Mijn collega gaf haar toestemming en ook dokter Van Cauwelaert van AZ Groeninge, die de operatie zou uitvoeren, ging akkoord. Ook de huisarts van Yolène werd aangesproken met de vraag of ze het wel zou aankunnen.”

“Ik zou nu nog eens een grotere operatie willen bijwonen”

Dochter Martine zorgde ervoor dat Yolène met Sophie in het ziekenhuis raakte. “We moesten een groen steriel pakje, een mondmasker en een haarnetje aandoen. Er stonden stoelen voor ons klaar in de operatiekamer. Dokter Van Cauwelaert zette me op een plaats waar ik alles mooi kon zien. Op het scherm zagen we ook alles gebeuren en de dokter gaf telkens uitleg bij wat hij aan het doen was.”

Yolène (94) ziet droom in vervulling in operatiekwartier

Yolène is blij dat haar wens in vervulling kon gaan. “Ik heb geen enkel moment gehad waarop ik dacht ‘nu zal ik niet meer kijken’. Ik zag al te veel andere dingen op televisie. Ik zou zelfs ook nog eens een grotere operatie willen bijwonen.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier