Yogacentrum ‘De Studio’ verhuist naar Aviflora-domein

In het najaar van 2021 opent Hanne Mollie het yoga- en bewustzijnscentrum ‘De Studio’ op de hoek van de Brugge- en Kruisstraat of op de grond van Linda Vanooteghem van het vroegere Familiepark Aviflora. Er komen ook yogakampen.

Hanne Mollie verhuist in het najaar van 2021 naar een nieuwbouw op de hoek van de Brugge- en Kruisstraat. (foto FODI)©FODI (foto FODI)
Hanne Mollie verhuist in het najaar van 2021 naar een nieuwbouw op de hoek van de Brugge- en Kruisstraat. (foto FODI)©FODI (foto FODI)

In 2014 begon Hanne met haar ‘De Studio’ in een ruimte boven haar privéwoning in de Handelsstraat. De locatie werd snel te klein, waardoor ze in 2017 de studio verhuisde naar de benedenverdieping van hetzelfde gebouw. ‘De Studio’ is ondertussen uitgegroeid tot een plaats, waar mensen tot zichzelf kunnen komen, ontspannen en ontstressen door yoga. Ook deze locatie werd te klein, zodat Hanne uitkeek naar een andere plaats om ‘De Studio’ verder uit te bouwen. Uiteindelijk vond ze een braakliggend stuk grond op de hoek van de Kruis- en Bruggestraat, rechtover de Toonzaal Verschoot. Het gaat niet over de volledige grond, waar vroeger het Familiepark Aviflora op stond. De aangekochte grond bestaat uit een stuk van de voorkant van de Aviflora, kant Bruggestraat tot aan de privéwoning van Linda Vanooteghem die deze grond te koop aanbood.

Vakantiekampen

“De nieuwe studio zal meerdere zalen (shala’s) hebben om verschillende yogastijlen aan te bieden, waaronder ook aerial yoga (hangmatten) en hot yoga (+40 graden). Op het domein achter ‘De Studio’ komen er recreatie- en vakantiekampen voor kinderen, waar er een samenwerking komt voor yogakampen en evenementen in de sfeer van ontspanning en relaxatie”, vertelt Hanne (39), afkomstig uit Kortrijk.

“Er zal ruimte zijn voor hot yoga in een studio van ruim 40 °C en aerial yoga in hangmatten”

“Mijn missie is om een plaats te creëren waar mensen worden uitgenodigd om zichzelf te zijn, te ontspannen en te bekrachtigen. Een plaats waar iedereen zich goed kan voelen of werken naar dat doel in groep of individueel. Er is aanbod in coaching, relaxatie en flexibiliteit alsook in zweten en krachtopbouw. Door de ruimte en het aanbod te vergroten, kunnen we de mensen nu ook een ruimte aanbieden, waar ze kunnen samenwerken voor of na de les om thee of water te drinken en de sociale verbinding te vergroten in deze haastige individualistische maatschappij.”

positief einde

In het voorjaar van 2021 starten de bouwwerken. Met wat geluk kan Hanne in het najaar haar nieuwe locatie in gebruik nemen. Linda Vanooteghem vindt dat op die manier het verhaal van Aviflora een positief einde kan kennen en dat dit voor Ingelmunster enkel maar goed kan zijn. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.