https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ymen (6) uit Eernegem krijgt onverwacht bezoek van Joe Koeriers van Plezier: “Videogesprek met Club-idolen”

De ouders van Ymen en zijn zusje Elys, kijken toe hoe Ymen de videoboodschap van zijn favoriete spelers bekijkt©GINO COGHE Foto Coghe
De ouders van Ymen en zijn zusje Elys, kijken toe hoe Ymen de videoboodschap van zijn favoriete spelers bekijkt©GINO COGHE Foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Christof Constant (43) en Priscilla Deruwe (29) wonen met de kinderen Ymen (6) en Elys (3) in de Oostendesteenweg. Woensdagavond kregen ze onverwacht bezoek – voor de kinderen dan toch – van Kenneth Stevens van Joe FM. Hij hield halt om in het kader van de actie ‘Joe Koeriers van Plezier’ Ymen met een bijzonder pakketje te verrassen.

“Door corona is het voor iedereen maar een trieste periode, die maar blijft duren”, trapt Priscilla het gesprek op gang. “Zeker voor een kind als Ymen duren die coronamaatregelen nu al een eeuwigheid. Net zoals zoveel andere kinderen vind hij het doodjammer dat zijn eerste communie dit jaar niet zal kunnen doorgaan zoals gepland. Daar keek hij enorm naar uit. Eens gaan spelen bij een of ander vriendje zit er ook niet in. Er mogen ook geen verjaardagfeestjes plaatsvinden.”

“Het enige waar hij zich kan aan optrekken, is het voetbal. Bij het begin van het seizoen keek hij er enorm naar uit om voor het eerst te kunnen voetballen bij de U7 van SK Eernegem. Maar ook die competitie viel na een tijdje stil, zodat hij nu al enkele maanden geen ‘echte’ wedstrijden kan spelen. Tot nu toe heeft hij ook aan geen enkel tornooi kunnen deelnemen. Uiteindelijk blijkt het huidige voetbalseizoen maar een flauw afkooksel van wat het voor hem had kunnen zijn. Gelukkig voor hem gaan de trainingen wel nog door, weliswaar in kleine bubbels. Maar toch, hij kijkt er telkens enorm naar uit. Want het voetbal, dat is alles voor hem. Hij is trouwens grote fan van Club Brugge.”

Om hem te plezieren had Priscilla via Joe FM een ‘Meet en Greet’ met zijn favoriete spelers aangevraagd. “Ik weet zeker dat ik hem een groot plezier zou doen, mocht hij eens zijn grote idolen Hans Vanaken, Ruud Vormer, Noa Lang en Charles De Ketelaere in levende lijve kunnen ontmoeten. We weten pas van afgelopen zondag dat Joe FM ook effectief iets voor Ymen kon regelen. Een ‘Meet en Greet’ zit er dan wel niet in, maar zijn favoriete spelers hebben een videoboodschap ingesproken. Daarnaast krijgt hij een voetbalshirt, gesigneerd door alle spelers van Club Brugge.”

Naar het stadion

“Op de computer van Joe FM heb ik Hans Vanaken, Ruud Vormer en Noa Lang gezien”, vertelt een overgelukkige Ymen, door al die aandacht wat overdonderd. “Charles De Ketelaere nodigde me zelfs uit naar het stadion om naar een match te gaan kijken en eens bij de spelers langs te gaan. Ik kreeg ook een shirt van Club met mijn naam erop en gesigneerd door mijn vier favoriete spelers.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.