Yasmine Dubaere uit Lendelede gooit zich op verkoop van verzorgingsproducten

Yasmine Dubaere met haar dochter Cilou en enkele producten.© Frank Meurisse
Yasmine Dubaere met haar dochter Cilou en enkele producten.© Frank Meurisse
Redactie KW

Waartoe het moederschap toch zoal kan leiden: na haar bevalling eind augustus vorig jaar ontdekte Yasmine Dubaere verzorgingsproducten die écht verzorgden én zeer betaalbaar bleken, vandaag verkoopt ze die. “Een extra euro, voor een jong gezin, dat is meegenomen, in deze tijden.”

Yasmine (24) heeft een diploma als vroedvrouw. “Ik werk niet specifiek als vroedvrouw, maar als verpleegkundige op de afdeling geriatrie van het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt, een job die ik heel graag doe”, zegt de partner van Frederik Declercq, die als personal coach en fitnesstrainer in ‘Gym Boutique’ in Pittem actief is. Het gezin heeft een dochtertje van zeven maanden, Cilou.

“Ik ben vorig jaar eind augustus bevallen en was na de bevalling vijf maanden thuis”, zegt Yasmine. “In mijn vrije tijd maakte ik als vrouw en moeder van een pasgeborene kennis met de verzorgingsproducten en parfums van het over de hele wereld bekende FM World. Ik kocht enkele producten, probeerde ze uit en deed twee vaststellingen: het zijn kwalitatief goede producten en ze kosten een stuk minder dan de grote merken. Ik leerde niet alleen verzorgingsproducten en parfums kennen, ik bespaarde op ons gezinsbudget, en kon me bovendien inschrijven bij FM en zelf die producten verkopen, en zo nog een extra euro bijverdienen. Voor een jong gezin als het onze is dat toch altijd meegenomen.”

Yasmine startte met FM World in november vorig jaar. “Als gebruiker van die producten kon ik zelf de verschillen met grote merkproducten vaststellen. Een voorbeeld. Grote bekende merken verpakken hun parfums in ‘gesofistikeerde’, mooie flesjes, maar vragen er ook vaak een vrij hoge prijs voor. Voor een flesje parfum van vijftig milliliter betaal je algauw 100 euro. Bij FM World kost een gelijkwaardig parfum in een gewoon flesje 20 tot 25 euro. Een groot verschil voor de portemonnee. Levering? Vandaag besteld, na drie dagen verstuurd. En er zijn regelmatig promoties.”

Geen piramideverkoop

Een soort piramideverkoop, dus? “Nee, ik had geen instapkosten, ik verkoop wanneer het me past, en ik moet niet zelf een voorraad kopen. Er is ook geen druk om een target te halen. Wie interesse heeft, kan wel lid worden van mijn groep en zelf die producten aan zijn kennissen verkopen. Maar mijn winst komt niet uit het aanbrengen van leden voor mijn groep, wel uit de verkoop van producten. Wie zich inschrijft bij mijn groep, begeleid ik bij de opstart als verkoper. Meer info vind je op mijn Facebookpagina BeYOUtifull FM by Yasmine, Facebookpagina Yasmine Dubaere en via mijn mail dubaereyasmine@hotmail.com. (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.