Yannick uit Oostende: een meisje, gevangen in een jongenslichaam

Gillian Lowyck

Yannick Steurs (16) uit Oostende wil graag een geslachtsoperatie ondergaan. “Het is niet dat ik me niet gelukkig voel in mijn lichaam, dat niet. Maar ze hebben gewoon een foutje gemaakt bij mijn geboorte”, zegt hij deze week in De Zeewacht.

Toen hij klein was, speelde hij alleen met Barbiepoppen, of deed een sjaal rond zijn hoofd om te doen alsof hij lang haar had. Als Yannick kan, dan gaat hij ook nu gekleed als vrouw. “Met een paar vriendinnen ga ik wel al eens uit als vrouw, maar alleen zie ik niet altijd zitten”, geeft hij toe. “Eerlijk gezegd zit ik er toch wel nog mee in wat mensen zullen denken, of dat ze het direct zien dat ik een man ben. Als ik van geslacht zal veranderen, zal ik al die problemen niet meer hebben. Dan bén ik gewoon een vrouw, hoef ik niet meer bezig te zijn met die pruik… Ik ben heel erg mager, heb niets van vet. Eens ik start met een hormonenkuur, zal dat wel verbeteren. Maar mijn stem, dat zal ik zelf moeten doen.”

“Als Yannick geschminkt is, een jurk aan heeft en hoge hakken draagt, is hij echt wel een prachtige vrouw“, zegt zijn moeder Frieda. “En zelfs als hij niet gekleed is als vrouw, twijfelen de mensen al. Ik ga graag eens een hele dag gaan winkelen met hem. Maar het wordt eerlijk gezegd te ingewikkeld voor mij (lacht). Omdat hij altijd meteen naar de vrouwenafdeling loopt. En dan sleur ik hem naar de mannenafdeling, maar dat interesseert hem eigenlijk niet. En hij neemt soms ook kledij uit mijn kleerkast…”

(GLO – Foto’s GLO)

Het vollledige, openhartige interview met Yannick lees je deze week in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten