Yamina Saelens voor het derde jaar op rij Belgisch kampioene paaldansen: “Ik ben hier heel blij mee”

Met een paar van de decorstukken voor bij haar act en haar drie trofeeën doet Yamina een van de grondoefeningen die in haar act voorkwamen. © ACK
Redactie KW

Vorig weekend werd het Belgisch kampioenschap paaldansen betwist. Yamina Saelens uit Klerken verdedigde voor het tweede jaar op rij haar titel en deed dat met succes.

“Het niveau lag echt heel hoog”, vertelt Yamina. “Alle deelnemers waren van topkwaliteit. Toch kon ik mijn titel behouden. Direct na mijn act was ik niet 100 procent tevreden over mijn prestatie, maar toch werd ik opnieuw Belgisch kampioene. En dat voor het derde jaar op rij”, vertelt een trotse Yamina.

Zes maanden hard trainen gaan aan het kampioenschap vooraf. Yamina had voor het optreden flink wat zenuwen en had zich tijdens het oefenen voor de wedstrijd begon ook nog eens bezeerd. “Dat en dan ook dat ik als laatste aan de beurt kwam, zorgden voor heel wat stress plus daarbij ook de verwachtingen die hoog lagen. Eenmaal ik dan mijn act gedaan had, vielen de zenuwen van me af. Ik had het echt niet verwacht om opnieuw te winnen, maar ik ben hier heel blij mee.”

(ACK)

Vrijdag stuurden wij Onze Man al naar Vlamertinge, waar de beste paaldansclub van het land ligt. Hij ging er langs voor een interview over paaldansen met onder andere Yamina Saelens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier