Xavier Mylleville is nieuwe coach Bebita Eernegem One

De nieuwe coach Xavier Mylleville. © a-BV
Redactie KW

Xavier Mylleville volgt Peter Messelier op als coach van tweedeprovincialer Bebita Eernegem One die er zelf voor koos om te stoppen. Met het vertrek van twee sterkhouders wordt het niet simpel voor Eernegem, maar de club blijft trouw aan de formule om de eigen jeugd alle kansen op doorstroming te geven.

“Ik heb niet lang moeten nadenken om deze keuze te maken”, vertelt Xavier Mylleville. Hij speelde dit seizoen bij BBC Izegem maar besloot om over te stappen naar het coachen. “Het is een beslissing die beïnvloed werd door tal van factoren. Zelf werd ik het een beetje beu om te spelen en ik kampte ook met blessures. Coach worden is dan ook de ideale oplossing om de band met mijn sport niet te verliezen.”

Ik kwam met Eernegem in contact via Niels Vervaele. Een tiental jaar geleden leerden we elkaar kennen bij Oostkamp en we speelden ook nog een zestal jaar samen bij KB Gistel Oostende. Hij had goede contacten in Eernegem en vertelde me dat ze daar een coach zochten. Niels wordt trouwens mijn assistent. Het werd voorgelegd aan de spelers en die zagen het zitten om onder mij als coach te werken.”

Snel en attractief basketbal

Met Viaene en De Smedt verlaten er twee sterkhouders het team, maar dat verandert niets aan de filosofie van de club. “Dat is een behoorlijke aderlating, daar zijn we ons heel hard van bewust. Die twee spelers brachten veel kwaliteit in het team. Eernegem blijft bij het idee om een team te hebben vol spelers die doorgroeiden uit de eigen jeugd. Het is dan ook niet de bedoeling om spelers weg te plukken bij ploegen uit de buurt.”

Ambities schetsen, is dan ook moeilijk. “We hebben de filosofie om snel en attractief basketbal te brengen. Met het type spelers dat we in huis hebben, zie ik aanvallend geen enkel probleem. Defensief zal het wat anders worden, dat is mijn grootste zorg. Met wat aanpassen en bijsturen, moet dat zeker lukken. We hopen dat we kunnen meedraaien in tweede provinciale.” (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier