Het woon- en zorgcentrum Wintershove in Vlamertinge biedt plaats aan 105 bewoners voor permanent verblijf. Het centrum kortverblijf biedt tijdelijke opvang aan drie bewoners. "Sinds de uitbraak van het coronavirus zwerden wij als WZC dagelijks geconfronteerd met bijkomende en steeds wijzigende maatregelen op vlak van bezoek, op vlak van materiaal of op het vlak van testen", zegt directeur Bart Man. "Wintershove heeft alle richtlijnen steeds uiterst strikt opgevolgd, wat niet steeds gemakkelijk was voor bewoners, familie en personeel. Ondanks alle inspanningen zijn ook bij ons bewoners én medewerkers besmet geraakt en ziek geworden. Onder het personeel is het een komen en gaan, en is gelukkig niemand tot op heden zeer ernstig ziek geweest. Bij de bewoners moeten wij vandaag vaststellen dat een aantal mensen toch zeer sterk verzwakt zijn. Eén bewoner waarvan wij vermoeden dat de infectie als bepalende factor sterk zal meegespeeld hebben, is eerder overleden."

Wintershove werd ook geselecteerd door de overheid om alle bewoners en medewerkers te laten screenen. "De tests worden allemaal vóór zaterdagmiddag afgenomen volgens de richtlijnen die ons zijn verstrekt", vervolgt Bart Man. "Wij hopen om halfweg volgende week de eerste resultaten te mogen ontvangen. De communicatie hierrond is niet vanzelfsprekend. Samen met alle medewerkers gaan wij tot het uiterste om de mensen in de beste omstandigheden te verzorgen, proberen we iedereen van de familie die dat wenst te woord te staan en de duizend en één bijkomende taken te vervullen, zelfs met een kleiner team. We rekenen op het begrip van iedereen in deze moeilijke omstandigheden." (TOGH)

Het woon- en zorgcentrum Wintershove in Vlamertinge biedt plaats aan 105 bewoners voor permanent verblijf. Het centrum kortverblijf biedt tijdelijke opvang aan drie bewoners. "Sinds de uitbraak van het coronavirus zwerden wij als WZC dagelijks geconfronteerd met bijkomende en steeds wijzigende maatregelen op vlak van bezoek, op vlak van materiaal of op het vlak van testen", zegt directeur Bart Man. "Wintershove heeft alle richtlijnen steeds uiterst strikt opgevolgd, wat niet steeds gemakkelijk was voor bewoners, familie en personeel. Ondanks alle inspanningen zijn ook bij ons bewoners én medewerkers besmet geraakt en ziek geworden. Onder het personeel is het een komen en gaan, en is gelukkig niemand tot op heden zeer ernstig ziek geweest. Bij de bewoners moeten wij vandaag vaststellen dat een aantal mensen toch zeer sterk verzwakt zijn. Eén bewoner waarvan wij vermoeden dat de infectie als bepalende factor sterk zal meegespeeld hebben, is eerder overleden."Wintershove werd ook geselecteerd door de overheid om alle bewoners en medewerkers te laten screenen. "De tests worden allemaal vóór zaterdagmiddag afgenomen volgens de richtlijnen die ons zijn verstrekt", vervolgt Bart Man. "Wij hopen om halfweg volgende week de eerste resultaten te mogen ontvangen. De communicatie hierrond is niet vanzelfsprekend. Samen met alle medewerkers gaan wij tot het uiterste om de mensen in de beste omstandigheden te verzorgen, proberen we iedereen van de familie die dat wenst te woord te staan en de duizend en één bijkomende taken te vervullen, zelfs met een kleiner team. We rekenen op het begrip van iedereen in deze moeilijke omstandigheden." (TOGH)