WZC ‘t Ponton uit Oostende sluit corona-afdeling

WZC 't Ponton bleef niet gespaard van het coronavirus. © JRO
Redactie KW

Het zwaar getroffen woonzorgcentrum ‘t Ponton in Oostende kan eindelijk een hele nare periode afsluiten. Dinsdag vond een nieuwe testronde plaats en daaruit bleek dat nog twee bewoners positief testten, maar geen symptomen vertoonden.

Het Oostendse woonzorgcentrum, dat 78 bewoners en 98 medewerkers telt, werd erg zwaar getroffen door het coronavirus. Meer dan 20 medewerkers en nog eens meer dan 20 bewoners van het woonzorgcentrum raakten besmet. Daarnaast vielen er 11 corona-gerelateerde overlijdens te betreuren. Het woonzorgcentrum heeft een harde en emotionele tijd achter de rug.

Iedereen naar vertrouwde stek

Bij een nieuwe testronde bleek dat alle ellende van de afgelopen weken voorlopig voorbij lijkt te zijn. “De twee bewoners die nog positief testten, vertoonden op geen enkel ogenblik symptomen. Daarom hebben we, samen met het CRA en de medewerkers beslist om de cohortezorg volledig op te geven. Concreet betekent dat dat alle bewoners terug naar hun vertrouwde stek mogen”, laat directeur Connie Depotter weten. “Er zijn ook enkele bewoners die wij, in samenspraak met de families, naar een andere afdeling verhuizen zodat we de cohorte afdeling als een tijdelijke afdeling kunnen inrichten. Daar zullen in de toekomst nieuwe bewoners gedurende de eerste week verblijven. Dit in functie van de richtlijn en testprocedure bij nieuwe bewoners.

Nood aan bezoek is groot

Het wordt nu een grote uitdaging om het virus buiten het woonzorgcentrum te houden. “Wij zijn er ons sterk van bewust dat de uitdaging om dit virus buiten te houden een loodzware opdracht wordt, zeker nu onze deuren vanaf volgende week op een kiertje worden gezet voor de bezoekers. Want ook de nood aan bezoek is bij veel bewoners groot. De uitwerking van de bezoekersregeling staat wel op punt en we horen zeer veel mooie boodschappen van de familieleden. Wij blijven ook alle andere mogelijke vormen van contact sterk faciliteren: skypegesprekken, raambezoekjes, enzovoort. Want ook deze contacten zijn zeer waardevol”, aldus de directeur. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier